1.7 milyon indirmeye ulaşan Windows Store 3 ayda %40 büyüdü

Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte telefonun özelliklerinden daha çok uygulamaları konuşur olduk. Her bir ihtiyaca cevap veren ayrı ayrı uygulamaların geliştirilmesi ile birlikte bu pazar Google ve Apple öngörülerin üstünde büyüme yakaladı. Hatta uygulama pazarı mantığı mobil olmayan cihazlar içinde kullanılmaya başladı.

Uygulama pazarı yarışta geri kalan Microsoft, halihazırda güçlü olduğu işletim sistemi pazarında Windows 8 ile başlattığı yenilenmenin sonuçlarını almaya başlamış görünüyor.

Techcrunch'ın Microsoft geliştiricilerine dayandırdığı habere göre Windows Store'da Ekim ayında günlük 1,7 milyon indirmeye ulaşılmış. Haziran ayından günlük uygulama indirme sayısının 1,2 milyonun biraz üstünde olduğunu düşündüğümüzde yüzde 40'a yakın büyüme 3 ay içerisinde gerçekleşmiş.

windows-magaza-ekran-goruntusu

Windows Phone uygulamaları ile birlikte aylık toplam indirme sayısı 2 milyonun altında kalan Microsoft'un uygulama pazarı App Store'un günlük 60 milyon uygulama indirme sayısına ulaşması için iki haneli büyümeden üç haneli büyümeye geçmesinin kaçınılmaz olduğu görünüyor.

Uygulama indirme sayısı kadar ücretli uygulamaların indirilme sayısı da uygulama pazarları için önemli noktalardan. Microsoft yüzde 40 büyümesini sürdürürken ücretli uygulama indirme sayısında hemen hemen aynı oranda büyümüş. Haziran'da ücretli uygulama indirme sayısı 1 milyon adedin biraz üstündeyken Ekim ayında 1,35 milyona ulaşmış.

Apple'ın günlük 5,1 milyon dolar, Google'ın ise 1,1 milyon dolar gelir elde ettiğini düşündüğümüzde uygulama pazarının değerini görmüş oluyoruz . İlerleyen zamanda bilgisayarlar ve telefonlar ücretsiz sunularak uygulamalardan ücretlendirmenin yapıldığı bir model gelir mi bilmem ama uygulama pazarının Google, Apple ve Microsoft'un arasında rekabeti daha da artırdığını şimdiden söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.