2017 yılında küresel mobil ödeme işlem hacmi 700 milyar doları aşacak [Webrazzi PRO]

2017 yılında küresel mobil ödeme işlem hacmi 700 milyar doları aşacak [Webrazzi PRO]

webrazzi-proWebrazzi PRO'ya bu hafta 30'un üzerinde yeni grafik eklendi. Eklenen grafiklere baktığımızda sosyal medya, mobil ödeme, ekonomi ve e-ticaret konularının öne çıktığını görüyoruz. Bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz grafik ise mobil ödeme ile ilgili.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner'ın sunduğu, ve sizin de hemen aşağıdan detaylıca görebileceğiniz veriye göre mobil ödeme işlem hacmi 2011 yılında 105,9 milyar dolarken 2012'de 163,1'e, 2013'te de 235,4'e kadar yükselmiş.

Gartner'ın tahminine göreyse 2017 yılında küresel olarak mobil ödeme işlem hacminin 721 milyar doları bulması bekleniyor.

Ülkemize baktığınızda MasterCard'ın 2012 yılı içinde yaptığı araştırmaya göre mobil ödemenin -SMS ile ödeme dahil- online alışverişteki yapı yüzde 1 kadardı. İnternete dair diğer çoğu konu başlığında ülkemizin küresel dengeleri biraz geriden takip ettiğini düşünecek olursak Türkiye'de mobil ödemenin zaman içinde çok daha yaygınlaşacağı ve ABD standartlarına yaklaşacağı tahmininde bulunabiliriz. Hatta bu artışta GSM operatörlerinin internet ve mobil internet konularındaki aktif duruşlarının da büyük bir etkisi olacaktır.

kuresel_olarak_2011_ile_2017_arasinda_gerceklesmesi_beklenen_mobil_odeme Küresel olarak 2011 ile 2017 arasında gerçekleşmesi beklenen mobil ödeme işlem hacmi

Mobil ödeme konusuyla ilgili daha konuşulacak çok alt başlık, ele alınacak çok veri var. Söylemeye gerek bile yok, mobil ödemeyle ilgili çok sayıda veriyi Webrazzi PRO'da bulabilirsiniz. Bünyesinde 14 ayrı kategoride çok çeşitli istatistikler bulunduran Webrazzi PRO, ücret karşılığında üye olabileceğiniz bir platform. Ancak üye girişi yapmadan da Webrazzi PRO'nun arama deneyimini yaşayabilirsiniz. Örnek bir mobil ödeme aramasına buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO ile ilgili herhangi bir soru, görüş ya da öneriniz için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.