Facebook'un 2008 yılından itibaren çeyreksel olarak aylık aktif kullanıcı sayıları [Webrazzi PRO]

Facebook'un 2008 yılından itibaren çeyreksel olarak aylık aktif kullanıcı sayıları [Webrazzi PRO]

Dünyanın en büyük sosyal ağı diyebileceğimiz Facebook, aylık aktif kullanıcı sayısında ilk olarak 2012 yılının 3. çeyreğinde 1 milyar barajını aşmıştı. Şirketin geçtiğimiz hafta içinde yayınladığı 2013 yılı 3. çeyrek raporuna göre aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyar 189 milyon.

Mobil alanda da oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Facebook, özellikle, yaklaşık 1 buçuk sene önce, mobil uygulamalarını güncellemesinin ardından kullanıcılarından olumlu geri dönüşler almıştı. Mobil reklam konusunda da başarılı bir grafik çizen şirket, reklam gelirinin yarısına yakın bir kısmını mobilden elde ediyor.

California/ABD merkezli sosyal ağın 2013'ün 3. çeyreğinde mobil uygulamalarını kullanan aktif kullanıcı sayısı ise tam 874 milyon. Aynı rakamın 2 sene önce 376 milyon olduğunu düşünecek olursak Facebook'un mobildeki başarısını gözler önüne serebiliriz.

Diğer yandan Facebook'un ardından öne çıkan sosyal ağlardan biri olan Twitter'ın 500 milyonun, profesyonel iş ağı olan LinkedIn'in ise 200 milyonun üzerinde kullanıcı bulunuyor. Son açıklanan rakamlara göre Twitter'ın 2013 yılı ikinci çeyreğindeki aktif kullanıcı sayısı ise 218 milyon.

facebookun_2008_ile_2013_yillari_arasinda_her_ceyrekteki_aylik_aktif

Bu yazıda görebildiğiniz çok sayıda istatistik ve veriye Webrazzi PRO'da kolayca ulaşabilirsiniz. Webrazzi PRO'nun arama deneyimini üye girişi yapmadan da yaşamanız mümkün. Örnek bir Facebook araması şurada.

Webrazzi PRO ile ilgili tüm soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected]'dan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.