Twitter’a halka arz öncesi 124 milyon dolarlık şok dava

Twitter’a halka arz öncesi 124 milyon dolarlık şok dava

TwitterBildiğiniz gibi Twitter artık halka arz için gün sayıyor. Üstelik bu süreci de mümkün olan en iyi şekilde yöneterek, son zamanlarda sık gördüğümüz borsaya kötü başlangıç yapan internet şirketleri arasına girmek de istemiyor.

Bu konuda herşey iyi gider gibi görünürken beklenmedik bir gelişme, Twitter’ın halka arz sürecinin umulandan biraz daha sıkıntılı bir hale dönüşebileceğinin sinyallerini verdi. İki firma Twitter’ın kendileri ile özel bir hisse satışı sözleşmesi için görüştüğünü fakat bunun asıl nedeninin satış olmadığını iddia ederek mahkemeye başvurdular.

Mahkemeye başvurma gerekçesi ise Twitter’ın asıl amacının ise halka arz öncesinde hisselere yüksek talep olduğunu göstererek ve talebi manipüle etmek....

Twitter’ın halka arzının hisse başına 17 ile 20 dolar aralığında olması bekleniyor. Davacı Precedo Capital Group ve Continental Advisors’ın iddialarına göre Twitter kendileri ile hisse başına 19 dolardan bir satış anlaşması için görüşmüş. Fakat ilerleyen dönemde bunun aslında halka arz esnasında hisselere 19 dolar üzerinden talep oluşturmak olduğunun ortaya çıktığını söylüyorlar.

Hisse başına 19 dolar, Twitter’ın değerlemesini 10 milyar dolar civarına taşımış oluyor. Açılan 124 milyon dolarlık davanın ise Twitter’ın halka arza çok az bir zaman kala aslında en son isteyeceği durum.

Diğer yandan Twitter bu iddiaları net bir şekilde yalanladı ve söz konusu firmalarla hiç bir bağlantıları olmadığı ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.