TTNET, Tivibu Çarsi ile televizyondan e-ticaretin önünü açıyor

TTNET, Tivibu Çarsi ile televizyondan e-ticaretin önünü açıyor

TTNET bugün tanıttığı yeni servisi ile televizyon aracılığıyla e-ticaret sitelerinden ve televizyondan satış yapan işletmelerin ürün bilgilerini Tivibu Çarsi servisi ile toplayarak kullanıcıların televizyon üzerinden alışveriş yapmalarına imkanı tanıyor.

Televizyon üzerinden telefondan sipariş ile satış yapan işletmelere yeni bir çözüm sunmasının yanında Teknosa'nın da aralarında bulunduğu e-ticaret sitelerini Tivibu Çarsi'da toplayan TTNET, siparişin ve ödemenin internet üzerinden gerçekleşmesini sağlıyor. Tivibu kullanıcılarının dizi izlerken beğendiği ürünleri de satın alabilmesiyle TTNET'in bu adımını e-ticaretin büyümesi adına önemli bir nokta olarak değerlendirmek mümkün.

MasterCard, Cardtek ve TTnet'in birlikte yürüttüğü projenin hazırlanması 1 yıl sürmüş. Kullanımı gayet basit olan serviste Tivibu kullanıcıları Tivibucarsi.com üzerinden yapacağı ilk kaydın ardından bir daha kart bilgisi girmeden televizyondan tek adımla ürünleri gezebiliyor ve ödemeyi tamamlayabiliyor. Ödeme olarak sadece MasterCard'ın kabul edildiği sistemin detaylarına birlikte bakalım. tivibucarsi-lansman

Servisin tüm işleyişi televizyon üzerinden gerçekleşirken kulllanıcıdan bir kereye özel Tivibucarsi.com'a kişisel bilgilerini, adres bilgisini ve kart bilgisini kaydetmesi isteniyor. Ardından kullanıcılar Tivibu kumandalarında yer alan interaktif tuşuna basarak Tivibu Çarşı’ya ulaşabiliyorlar. Tivibu kullanıcıları, Tivibu Çarşı içinde yer alan farklı markaların mağazalarını ziyaret ederek, kataloglardan ürün detaylarını inceleyebiliyor ve satın alma işlemini de televizyon üzerinden tamamlayabiliyor.

Tivibu Çarşı'da yer alan mağaza olarak şu an için sadece DShopping’in bulunduğu platformda yakın zamanda Teknosa ile LittleCaesars Pizza’da yer alacağı belirtiliyor. Gelir modeli reklam üzerine kurgulu olan Tivibu Çarşı'da ilerleyen zamanda diğer e-ticaret siteleri ile birlikte televizyondan satış yapan işletmelerinde yer alacak. 

Tivibu Çarşı'nın gelir modelinin reklam olacağını belirtmiştim. Bu bağlamda Tivibu’nun markalara sunduğu reklam hizmetiyle Tivibu Çarşı’ya katılan markalar, ürünlerini hedefledikleri belli bir bölgede, hedef kitle bazlı reklam yapabilicekler. Örneğin, Tivibu Çarşı’da yer alan bir pizza şirketi sadece Beşiktaş'ta oturan Tivibu kullanıcılarına yönelik tanıtım yapabilecek, pizza sipariş edenlere film hediye edebilecek.

Televizyon izleme alışkanlığının yüksek olduğu ülkemizde Tivibu Çarşı ile satın alma alışkanlıklarını da yakın zamanda değişeceği ve e-ticarete olumlu katkı yapacağına inandığım projenin yeniliklerini ve rakamlarını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.