Aktif mobil kullanıcı sayısı 874 milyon'a ulaşan Facebook, gelirlerinin yarısını mobilden elde ediyor!

Aktif mobil kullanıcı sayısı 874 milyon'a ulaşan Facebook, gelirlerinin yarısını mobilden elde ediyor!

Facebook, 2013 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin raporu bugün açıkladı. Açıklanan üçüncü çeyrek rakamlarına göre Facebook'un reklamlardan elde ettiği kazanç tam 1.8 milyar dolar.

Facebook'un üçüncü çeyrekte elde ettiği gelirle ilgili en büyük detay ise bu reklam gelirinin yüzde 49'luk dilimi, mobil reklamlar üzerinden geliyor. Bu rakam 2013 ikinci çeyrekte yüzde 30'iken, 2012'nin üçüncü çeyreğinde ise Facebook'un elde ettiği mobil reklam gelirinin toplam gelirdeki payının sadece yüzde 14 olduğunu belirtelim.

1.19 milyar üyesi bulunan Facebook'un, aylık aktif mobil kullanıcı sayısının 874 milyon olması da, Facebook'un mobil reklamlardan elde ettiği büyük gelirin bir sağlaması olarak ortaya konabilir. 

facebook-mobile-users
Facebook'a sadece mobilden bağlanan kullanıcı sayısı 254 milyona ulaştı

Çok önemli bir mobil uyumluluğu olan ve neredeyse piyasadaki pek çok mobil cihazdan erişilebilen Facebook, mobil dostu yapısıyla da başarısının sırrını vermiş oluyor.

Günlük aktif kullanıcı sayısı 728 milyon kişi olan Facebook, bu rakamı geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 25 oranında artırmayı başarmış. 30 Eylül 2013 tarihindeki bilgilere göre 1.19 milyar üyesi bulunan Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısının 728 milyon olması da gerçekten önemli bir başarı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.