Google, Chrome için aile korumasını test ediyor

İnternette sınırsız bilgiye rahatlıkla ulaşabilmenin getirdiği pozitif etkilerinin yanında özellikle çocuklar için negatif etkileri de bulunabiliyor. Google, Chrome için çocukların internette güvenle gezinebilmesini sağlamaya yönelik yeni özelliğini duyurdu.

Birden fazla kullanıcının Chrome'da hesap açarak aynı web tarayıcısında her bir kullanıcı için ayrı ayrı sık kullanılanlara ekleme, gezinilen web sitelerinde kullanıcı giriş bilgilerininde aralarında bulunduğu kişiselleştirebilme uzun zamandır kullanımdaydı. Chrome aile korumasını artırmak için "Supervised User" yani "Denetlenen Kullanıcı" özelliğini şu an için beta versiyonda kullanıma sunuyor.

Çocukların güvenli gezinmesini Google'ın 279 dolara satışa sunduğu Chromebook'tan örnekle anlatan yazılım mühendisi Pam Greene beta aile korumasının tüm fonksiyonları ile Google dizüstü bilgisayarda da kullanabileceğini belirtiyor. supervisedusers_google

Chrome için oluşturulacak "Supervised User" hesabı ile çocukların gezdiği web sitelerini isim ve tarih olarak kontrol etmek mümkün. Aileler çocuğun gezdiği web sitelerini inceledikten sonra her bir web sitesi için giriş izni verebiliyor yada girişi engelleyebiliyor.

Ailelerin çocuğun internete erişimini tamamen engellemek yerine, Google'ın aileye kontrolü vererek önemli bir adım attığını düşünüyorum. Chrome kullanıcıları buradan ayarlar sayfasına ulaşıp kontrol sayfasından yeni özelliği kullanmaya başlayabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.