Avrupa odağında girişimciler ile yatırımcıları buluşturan platform: Dealroom.co

Avrupa odağında girişimciler ile yatırımcıları buluşturan platform: Dealroom.co

Melek yatırımcı ve girişim yatırımları ülkemizde zamanla artış gösterse de Yahoo, PayPal, Google'in yatırımcısı olan Sequoia Capital'in ve Zynga, Google ve Amazon'un yatırımcısı Kleiner Perkins Caufield & Byers'in 1972'de kurulduğunu düşündüğümüzde daha uzun bir yolumuz varmış gibi duruyor. Buna karşılık küreselleşen dünya ile aradaki farklar da çabuk kapanıyor.

İnternetin bağladığı dünya ile yatırımcılar ve girişimcilerde farklı yerlerde de olsalar birbirlerini bulabiliyor. Girişimciler ile yatırımcıları internet üzerinden buluşturan ABD'de 2010 yılında kurulan AngelList bu platformların ilk örneklerinden. Bu modelde çok fazla platform bulunmuyor. Aynı hedefteki yeni bir platform Dealroom.co, Avrupa odağında ekosisteme merhaba dedi.

Daha önce NOAH konferanslarında, NOAH Insider ile konferans katılımcısı girişimciler ve yatırımcıları buluşturan Yoram Wijngaarde, platformda değişikliğe giderek Dealroom.co adıyla yeni platformu hizmete sundu. NOAH Insıder'da teknoloji odaklı 4000'de fazla girişime ve 400'den fazla yatırımcıya ev sahipliği yapan platform Dealroom ile daha geniş kitleye hizmet verecek.

dealroom-asama

Dealroom.co girişim sermayesinin yatırım sürecinde geçirdiği aşamaların önemli bir kısmına aracılık ediyor. Özellikle bireysel yatırımcılar ve girişim sermayeleri için girişimin bulunması amacıyla yapılan araştırmadan, girişim ile ilgili bilgi paylaşımına ve şirketin yatırım yapılabilir olup olmadığına karar verilen aşama olan ticari değerlendirmenin yapılmasına kadar yardımcı oluyor.

Dealroom yatırımın ilk aşaması olan yatırımcıya aradığı girişimi bulması için sektör bazlı, yer bazlı filtrelemenin dışında gelir modeline ve hedef pazara göre filtreleme özelliği de sunuyor. Filtreleme ile ilgili görseli altta bulabilirsiniz, burada kişisel olarak dikkatimi çeken Dealroom, Amsterdam merkezli ve NOAH Insider tecrübesi ile Avrupa odağında olmasına rağmen ABD'nin 334 girişimle başı çekmesi.

dealroom-yatirimci-ekran-goruntusu

Yatırımcılar için doğru girişmi bulmak önemli olduğu kadar girişimci için doğru yatırımcıyı bulmakta önemli. Girişimciler için sunduğu filtreme özelliği ile hangi aşamada girişim ilgili yatırımcıya bulabileceğini, yatırımcının istediği anlaşma modelini ve beklediği gelir modeline kadar detaylandırabiliyor.

dealroom-girisimci-ekran-goruntusuHem yatırımcıya hem girişimciye önemli bir hizmet sunan Dealroom.co modelinde platformların artması, ülkemiz girişimcilik ekosistemine de önemli katkılar sunacaktır. Hem ülkemiz yatırımcıları hem de girişimcileri küresel ölçekte farkındalılığa ulaştıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.