Trafik yoğunluğuna göre yol tarifi veren TRAFI, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

Trafik yoğunluğuna göre yol tarifi veren TRAFI, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

TRAFI adlı girişim, kullanıcılarına gerçek zamanlı trafik verileri ile kapıdan kapıya destek veren bir yer tarifi uygulaması. Şu anda sadece Litvanya'da hizmet vermekte olan TRAFI, kullanıcılara toplu taşıma, taksi, bisiklet ya da yaya yoluyla gerçekleştirilen ulaşım türlerinde, gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak rota önerileri sunuyor.

Practica Capital'dan 500 bin dolarlık tohum yatırımını alan TRAFI, aldığı yatırımı Litvanya dışına çıkmak ve pazarın genişletmek için kullanacak. Gelen yatırım sonrasında, Nokia Haritalar'ın eski sorulu şefi Sylvain Grande, TRAFI yönetimine katıldı.

trafi-ekran-goruntusu

Şu anda sadece Android ve web sürümü bulunan TRAFI, yakın gelecekte iOS versiyonu ile de muhtemelen ortaya çıkacaktır. Litvanya'da aylık 300 bin aktif kullanıcı rakamına ulaşan TRAFI'yi olduk başarı sayabiliriz. Litvanya nüfusunu göz önünde bulundurduğumuzda 300k kişilik aktif kullanıcı rakamı oldukça başarılı.

TRAFI'nın kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Martynas Gudonavičius de, TRAFI'yi transit yolculuklarda önemli bir oyuncu ve uygulama haline getirmeye çalıştıklarını dile getirmiş. Çok önemli rakipleri olmasına rağmen TRAFI aldığı yatırımla birlikte farklı pazarlara açılarak, adını daha çok duyurma potansiyeline sahip gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.