Nike, yeni akıllı bilekliği Nike+ FuelBand SE'i tanıttı

Nike, yeni akıllı bilekliği Nike+ FuelBand SE'i tanıttı

Nike, akıllı bilekliği FuelBand'i ve giyilebilir teknoloji alanındaki tecrübesini geliştirmeye devam ediyor. Nike, akıllı bilekliğin yeni versiyonu Nike+ FuelBand SE'i New York'ta gerçekleştirdiği bir etkinlikte tanıttı.

Siyah, sarı, pembe ve kırmızı renkleri ile piyasada olacak yeni Nike+ FuelBand, görünüm olarak bir önceki FuelBand ile benzerlikler gösteriyor fakat Nike+ FuelBand SE, bazı özellikleri geliştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Bluetooth 4.0 aracılığıyla Nike+ FuelBand uygulamasına (şimdilik sadece iOS versiyonu bulunuyor) bağlanabiliyor ve yeni FuelBand artık su geçirmez bir yapıda.

Nike, Nike+ ekosistemini de geliştirmeye çalışıyor ve bu yüzden Nike+ uygulamalarına da büyük önem veriyor. Nike+, sosyal yönü ve kullanıcıyı gamification ile spora ve harekete yönlendirme anlamında güçlü. Bununla birlikte günlük hareketinizi ve uykunuzu daha iyi takip eden Nike+ FuelBand, NikeFuel ekosistemi de bu şekilde sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

NikePlus_FuelBand_SE_Volt_Clasp_large

Yeni yapısıyla biraz daha esnek ve giyilmesi kolay bir yapıya bürünen Nike+ FuelBand SE, süper parlak LED ekrana sahip ve üzerinde sadece tek bir tuş bulunuyor. Nike+ Running uygulaması da güncellendi ve iPhone 5S'in A7 işlemcisinin nimetlerinden (ivme ölçer, jiroskop) yararlanacak olan Nike+ Move uygulaması da bu alandaki ilk uygulama örneklerinden biri olacak. Bu durum, hali hazırda FuelBand'i olanların, bu yeni versiyona ihtiyaç duyup duymayacakları tartışılmasını sağlayabilir ama Nike+ FuelBand'e gelen en büyük tepki, halen bir Android versiyonu bulunmaması.

6 Kasım tarihinde piyasada olması beklenen Nike+ FuelBand SE, ilk olarak ABD, Kanada ve İngiltere'de satışa sunulacak. Hemen ardından ise Fransa, Almanya ve Japonya'da Nike+ FuelBand SE'nin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Nike+ FuelBand SE'nin fiyatı ise 149$ olarak belirlenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.