LinkedIn 2013 yılının en gözde işverenlerini açıkladı, ilk 2 sıra Google ve Apple'ın

LinkedIn 2013 yılının en gözde işverenlerini açıkladı, ilk 2 sıra Google ve Apple'ın

Dünyanın lider kariyer ağı olan LinkedIn, geçen sene olduğu gibi bu sene de bünyesinde yer alan en gözde işverenleri açıkladı.

Şirketin resmi blogundan yapılan duyuruya göre 230 milyonun üzerindeki LinkedIn üyesinin şirketler üzerindeki hareketleri LinkedIn'in data uzmanları tarafından analiz edilmiş ve ortaya bu sonuç çıkmış.

LinkedIn'e göre 2013'ün en gözde işvereni, Google. İkinci sırada Apple, üçte Unilever, dördüncü sırada P&G, beşte ise Microsoft yer alıyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook kendine altıncı sırada yer bulurken yedinci sırada Amazon, sekizde Pepsi, dokuzda Shell ve onuncu sırada da McKinsey&Company bulunuyor.

Listede Twitter 23, salesforce.com 25, VMware 38, Oracle 39, Electronic Arts 44, Adobe 53 ve Spotify da 99'uncu sırada.

linkedin-en-gozde-isverenler

Bu senenin en gözde 100 şirketini açıklayan LinkedIn, aynı zamanda rapordan bazı göze batan detaylar da paylaştı. Örneğin ilk 100 şirketin geçen sene 10 tanesi Enerji ve Petrol alanında faaliyet gösteriyorken bu sene bu rakam 16'ya çıkmış ayrıca Shell de ilk 10'a adını yazdırmış. Diğer bir not ise Stockholm/İsveç merkezli Spotify'ın listede en az çalışana sahip olan şirket olması.

İlk 100'de yer alan şirketlerin geçen sene yüzde 32'si ABD dışında yer alırken bu sene aynı oran yüzde 10'luk bir artışla 42'ye yükselmiş. Bu arada 2013 yılı için sonuçlara; LinkedIn'in özel olarak hazırladığı LinkedIn's Most inDemand Employers: 2013 sayfasından ulaşabilirsiniz. Sayfada şirketleri alfabetik ve çalışan sayısına göre sıralayabilmek gibi özellikler de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.