Twitter reklamverenler için tweet zamanlama özelliğini duyurdu

Twitter reklamverenler için tweet zamanlama özelliğini duyurdu

twitter-logoTwitter, 14 Ekim günü resmi blogundan yaptığı bir açıklama ile zamanlanmış tweet özelliğini duyurdu.

Açıklamaya göre Twitter'ın Ad Products'ını yani bir başka deyişle Twitter'ın reklam veren kullanıcılar, hem promoted -yani reklam tweetleri- hem de standart tweetlerini zamanlayabilecek.

Bu özellikle sayesinde Twitter'ın reklam veren kullanıcıları sayfanın sağ üst tarafında bulunan yeni tweet atma tuşuna bastıklarında karşılarında söz konusu tweet'i zamanlayabilecekleri bir ekran görecekler. Bu ekranda kullanıcıların tweet'lerine lokasyon, görsel ve card eklemeleri de mümkün. Ayrıca platformun reklam veren kullanıcıları, bu özelliği varolan ya da yeni yaratacakları reklam kampanyalarında da kullanabilecek.

Hepinizin 'Twitter normalde de böyle bir özelliği desteklemiyor muydu?' diye sorduğunu duyar gibiyim. Ama hayır, Twitter'ın tweet zamanlama gibi bir hizmeti yoktu. Yapılan bu açıklama da yalnızca platforma reklam veren kullanıcıları kapsıyor. Bugüne kadar zamanlanmış tweet atmak isteyen kullanıcılar 3. parti uygulamaları kullanmak zorunda kalıyordu. Bu arada söz konusu yenilik yalnızca platformu İngilizce kullanan kullanıcılar için değil, desteklenen tüm diğer dillerde de geçerli durumda.

zamanlanmis-tweet

3. parti uygulamalar için kötü haber

Geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların kendi uygulamaları haricinde başka Twitter client'ları yani istemcilerini de yoğun olarak kullanması üzerine, ki o dönemde tweetlerin neredeyse yarısı Twitter'ın kendi uygulamaları haricindeki servislerden gönderiliyordu, API kısıtlamaları getiren ve çeşitli satın almalar yapan şirket; kısa bir süre içinde amacına ulaşarak söz konusu servisleri devre dışı bırakmıştı.

Bugün ise başta Buffer ve Hootsuite olmak üzere çok sayıda uygulama; bünyesinde bulunan tweet zamanlama özelliği ile kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Twitter'ın bu hamlesi henüz tüm kullanıcıları hedeflemese de zaman içinde Buffer ve Hootsuite için bir tehdit halini alabilir. IPO hazırlığında olan Twitter'ın bu tarz agresif hamlelerde bulunması da aslında çok normal. Yakın gelecekte Twitter'ın bu özelliği tüm kullanıcılarına açması da olası bir hamle gibi görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.