SporCard.com: Spor salonlarını karşılaştırın ve esnek üyelikle kayıt olun

SporCard.com: Spor salonlarını karşılaştırın ve esnek üyelikle kayıt olun

İnternet eski işleri yeniden modellendiği bir ortam. SporCard.com da bu şekilde hayata geçirilen bir proje ve spor salonlarının işleyişini yenilemek istiyor. Öncelikle SporCard'ın kimler tarafından kurulduğundan, ardından SporCard'ın nasıl çalıştığından bahsedelim. E-ticaret ve içerik birlikteliği SporCard, sporcu gıdaları ve takviyeleri satan bir e-ticaret sitesi olan Supplementerler.com'un da sahibi olan Dikey Vitamin A.Ş.’nin bir girişimi. Tecrübeli girişimciler Jack Ojalvo ve Cömert Tavaslıoğlu tarafından kurulan Dikey Vitamin, BodyForumTR.com'yi de bünyesinde barındırıyor. Dikey Vitamin ekibi, alınan talepler doğrultusunda spor salonlarının esnek üyelikler sunması gerektiğini düşünmüş ve Sporcard projesine Berk Kaya ve Korhan Saraçkardeşler ile birlikte adım atmış. sporcard spor salonu uyeligi Nasıl çalışıyor? Biraz daha açacak olursak; SporCard.com spor salonu üyeliğine 'kullandığın kadar öde' sistemini uyguluyor. Spor salonlarını isimlerine, konumlarına, imkanlarına göre karşılaştırabiliyor ve istediğiniz sayıda giriş hakkı alarak kayıt olabiliyorsunuz. İsterseniz esnek üyelik paketlerinden de satın alabiliyorsunuz.

Satın aldığnız bilet karşılığında cep telefonunuza gelen kodu kullanarak kolayca salona giriş yapabiliyorsunuz. Burası önemli çünkü SporCard'ın salonlarla yaptığı anlaşmalar sayesinde kullanıcılar herhangi bir sözleşme imzalamadan istedikleri salona giriş yapabiliyor.

Türkiye'nin alışabileceği bir model

Dünyadaki kimi örneklerde olduğu gibi uzun vadeli spor salonu üyeliği yapamayan (turistler vb.) ve/veya yapmak istemeyen kitleye ulaşmak isteyen SporCard, Ekim 2013'te test sürümüyle yayına geçmiş. Spor yapmayan kitleyi de harekete geçirmek istiyor. Zira spor salonuna alışıp alışmayacağını bilmeyen birinin uzun süreli taahhütleri pek anlamlı olmuyor.

Aldığımız bilgiye göre 2013 itibariyle 'fitness' sektörünün 350 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor ve şu anda İstanbul’da 100’den fazla salonla (İstanbul’daki salon sayısı 3.000+) anlaşmalı olarak yola çıkan SporCard, hizmetini tüm Türkiye’ye yaymak istiyor.

Yurtdışında kullanılan esnek üyelik modelinin ücret avantajı sağladığı takdirde ülkemizde de ilgi göreceğine inanıyorum. Spor salonu işletmecilerinin bu yeni sistemi kabul etmesi de bunun bir göstergesi niteliğinde. Sizin yorumlarınız da bu anlamda ufuk açıcı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.