Socialbakers, Rus sosyal ağı Vkontakte ile istatistikler için anlaştı

Socialbakers, Rus sosyal ağı Vkontakte ile istatistikler için anlaştı

Socialbakers, dünya genelinde günlük ortalama 50 milyon aktif kullanıcısı bulunan Rusya'nın en büyük sosyal ağı Vkontakte'ın  istatistiklerini sunmak üzere anlaşmaya vardı.

Bundan sonra Socialbakers'da Facebook, Twitter, YouTube ve Google+ içeriklerinin yanı sıra, Vkontakte istatistikleri de yer alacak.

Rusya merkezli sosyal ağ Vkontakte, kiril alfabesinin kullanıldığı diğer ülkelerde de oldukça popüler ve aynı Facebook'ta olduğu gibi, sadece bireysel sayfalarla değil, markaların yer aldığı kurumsal sayfalarla da ön planda.

Şu anda Samsung, Coca Cola ve Nescafe gibi global markaların yanı sıra, yerel pek çok marka da Vkontakte'de resmi olarak bulunuyor. Sosyal ağlardan istatistikler sağlayan Socialbakers da, bu alanda Vkontakte'daki istatistikleri kendi platformuna ekleyerek, büyük bir sosyal ağ ile kendi elini güçlendirmiş oluyor.

Moskova'da 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir etkinlikte duyurulan Socialbakers ve VK arasındaki işbirliği, Rus pazarında yer alan markalar açısından yerel kitleyi tanımak adına yararlı ve ilginç istatistiki detaylar sunabilir.

Socialbakers, son olarak Adobe'dan yaptığı transfer ile gündeme gelmişti. Adobe'da, Adobe Marketing Cloud'ın Avrupa'daki pazarlamasından sorumlu Neil Morgan, Socialbakers'da Chief Marketing Officer pozisyonunda iş başı yaptığı yine kısa süre önce duyurulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.