Google Glass, XE10 güncellemesi ile yol tarifi özelliğine kavuştu

Google Glass, XE10 güncellemesi ile yol tarifi özelliğine kavuştu

Google, Glass'ı yazılımsal olarak geliştirmeye sürekli devam ediyor. Bu ay yayınlanan XE10 güncellemesi ile birlikte Google Glass sahipleri, en çok beklenen özelliklerinden birine daha kavuşmuş oldu.

XE10 güncellemesiyle Glass kullanıcıları, yol tarifi de alabilecekler. Bunun için ihtiyaç olan tek şey ise Glass'ın Android işletim sistemli bir telefonla eşleştirilmiş olması.

Özelliği şu anda sadece dünya üzerinde sınırlı sayıda bulunan Google Glass sahipleri deneyebiliyor. Yol tarifi almak isteyenlerin Google Glass'a "ok glass, get directions to ..." demeleri yeterli oluyor. Google haritaları özellikle ABD'de gelişmiş olduğundan, toplu taşıma ağıyla da entegre çalıştığından, bazı yol tariflerini almak son derece verimli olabiliyor. Örneğin gözünde Google Glass taşıyan kullanıcılar, nereye yürümeleri gerektiği, hangi otobüse binmeleri ve nerede inmeleri gerektiğine dair detaylı yol tarifleri de alabiliyorlar.

transit_2

XE10 güncellemesiyle birlikte Google Glass'a gelen diğer özellikler ise bildirimler içinde gelen linklerin artık ziyaret edilebilir olması ve Google Glass'da profil resmi özelliğinin eklenmesi. Profil resmi özelliği bir arkadaşınızı ararken ya da mesaj atarken, arka planda onun fotoğrafını görmekten ibaret olsa da, Google Glass'ın böyle ufak adımlarla kendini geliştiriyor olması Glass'ın geleceği adına önemli adımlar olarak nitelendirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.