Twitter'ın 1 milyar dolarlık halka arzının detayları belli oldu: TWTR

Twitter'ın 1 milyar dolarlık halka arzının detayları belli oldu: TWTR

Twitter'ın halka arzını gerçekleştirmeden önce hazırladığı S-1 belgesi ilk defa yayınlandı. S-1 dökümanına göre Twitter'ın tam 1 milyar dolarlık bir IPO yapması bekleniyor.

Borsada TWTR olarak listenecek olan Twitter'ın en büyük hissedarlarından birisi de elinde Twitter'ın yüzde 12'lik payını bulunduran kurucusu Evan Williams. Kurucu ortaklardan Jack Dorsey yüzde 4.9'luk, CEO Dick Costolo ise yüzde 1.6'lık paya sahip.

S-1 dosyasının açıklanmasıyla birlikte, Twitter'ın gelir bilgileri de ilk defa gün yüzüne çıkmış oldu. Açıklanan rakamlara göre Twitter'ın 2012 geliri 316.9 milyon dolar

form_s-1

2013 yılına baktığımızda, Twitter 2013'ün ilk yarısında 253.6 milyon dolarlık gelir elde etmiş. Şirketin ilk yarıda neredeyse geçen yıl elde ettiği gelire yakınlaşması ve 2013'te geçen yıla göre gelirlerini artıracağını kesinleşmesi de Twitter'da olumlu bir tablonun yansıması olarak nitelendirilebilir.

200 milyondan fazla aylık aktif kullanıcı

Aylık 218.3 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter, halka arzında 472,613,753 adet hisse dağıtılacak. Twitter'ın açıkladığı rakamlara göre aylık aktif kullanıcıların yüzde 75'i (161.25 milyon kişi) Twitter servisine mobil cihazlar üzerinden geliyor ve reklam satış gelirinin yüzde 65'i mobilden geliyor.

Twitter'ın hesaplamalarına göre, spam Twitter hesaplarının aylık aktif kullanıcılar arasındaki oranı yüzde 5'den az. Hatırlayacaksınız, Twitter bundan kısa bir süre önce pek çok spam ve atıl durumdaki hesabı kapatmaya başlamıştı. Twitter'da şu an hali hazırda 2000 kişi çalışıyor. Ancak bu rakamın Haziran 2012'de 900 çalışan olduğunu düşünürsek, Twitter'ın ciddi anlamda büyüme gerçekleştirdiğini de görebiliriz.

Bakalım 1 milyar dolar değerleme ile halka arz etmesi beklenen Twitter'ın borsaya açılması, Twitter'ı nasıl etkileyecek? Twitter'ın halka arzı ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.