Facebook'ta paylaşılan içeriklerin görsel boyutunun tıklanmaya etkisi [Webrazzi PRO]

Facebook'ta paylaşılan içeriklerin görsel boyutunun tıklanmaya etkisi [Webrazzi PRO]

Artık alıştığınız gibi her hafta sizinle Webrazzi PRO'da en çok dikkat çeken içeriği paylaşıyoruz. Bu haftanın en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz içeriği Facebook'la ilgili.

Markalar için sosyal medya ve tabii ki Facebook oldukça önemli bir mecra. Yenilenen içerik akış algoritmasıyla beraber kendine ait dinamiklere sahip olduğunu söyleyebileceğimiz Facebook'ta; paylaşılan içeriklerin görsel boyutu da etkileşimi oldukça etkiliyor. Webrazzi'nin Facebook sayfasında bizzat biz de büyük görsel kullanımının daha çok etkileşim yakaladığını gözlemlemiştik. Bu yazıda sizlerle paylaşacağımı araştırma da konuya bilimsel bir anlam katıyor.

EdgeRank Checker'ın yaptığı araştırmaya göre Facebook'ta büyük görsel kullanılan içeriklerin tıklanma oranı yüzde 7,39 iken aynı rakam küçük boyutlu görsellerde yüzde 4,77'ye kadar düşüyor. Linke tıklama ise büyük görsellerde yüzde 5,55, küçüklerde ise yüzde 3,29. Araştırma ile ilgili detaylara yukarıda paylaştığımız sayfa üzerinde ulaşabilirsiniz.

facebook_uzerindeki_iceriklerin_imaj_boyutunun

Hemen yukarıda paylaştığımız grafik, Webrazzi PRO'ya bu hafta içinde eklenen 14 grafikten sadece biri. Bu arada şu an platformdaki toplam grafik sayısı ise 700'ün üzerinde. Siz de sektör profesyonelleri için bilgi merkezi olan Webrazzi PRO'ya üye olarak tüm bu verileri dilediğiniz zaman erişebilirsiniz.

Webrazzi PRO'da yer alan grafikler toplamda 14 ana kategoriye ayrılıyor: Arama, Bilişim, Donanım, E-Ticaret, Ekonomi, İnternet, Mobil, Oyun, Ödeme Sistemleri, Pazarlama, Reklam, Sosyal Medya, Video ve Yatırım. Ayrıca Webrazzi PRO'nun içerik konusunda en dikkat çekici yanlarından biri de veri ortakları. İş Ortaklarımız sayfasından inceleyebileceğiniz şirketlerin Webrazzi PRO'ya özel olarak sağladığı verilere, platforma üye olmanız durumda ulaşabiliyorsunuz.

Webrazzi PRO'da 3 farklı paket bulunuyor. Bir kişilik Bireysel Paket'e 499 TL + KDV, 5 kişilik Startup Paketi'ne 799 TL + KDV ve 10 kişinin kullanabileceği Kurumsal Paket'e de 999 TL + KDV ödeyerek sahip olabilirsiniz. Konuyla ilgili tüm soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] adresinden ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.