Facebook sayfa yöneticilerin çoğu 30 yaşın üstünde! [infografik]

Facebook sayfa yöneticilerin çoğu 30 yaşın üstünde! [infografik]

Genel kullanımda admin olarak dilimize geçmiş topluluk yöneticilerinin üyelerle geçen konuşmaları sıkça paylaşılan diyaloglar arasında yer alıyor. Kullanıcının ismini hiç bilmediği ama "Admin uyudun mu?" ya varan yakınlıkta ilişki kurduğu topluluk yöneticileri ile ilgili  Socialbakers araştırma sonuçlarından bir infografik yayınladı.

Facebook 'da 100.000 sayfa yöneyicisi ile yapılan araştırmada önyargıları kıran sonuçlar var. En genel önyargıların başında gelmesinin aksine, Facebook sayfa yöneticileri aslında gençlerden oluşmuyor. Facebook sayfa yöneticlerinin %40.2'si 30 yaşın üstünde, 30 yaş altında sayfa yöneticisi %35.8'lik dilimi oluşturuyor. 30 yaş üstü ve altı diye iki gruba ayrıldığında yöneticiler 30 yaşın üstünde çıkarken, 10'lu yaş aralıklarında bakıldığında 20-30 yaş aralığının %33.5 ile en yoğun yaş aralığı olduğunu, 30-40 yaş aralığının %27.4 ile ikinci sırada yer aldığını belirtmekte yarar var. Facebook sayfa yöneticilerinin %50'den fazlası erkeklerden oluşurken, kadınlar %22.3'lük dilimi oluşuyor. Kadın yöneticilerin çoğunluğu 30 yaş altındayken, erkek yöneticiler 30 yaş üstü. Erkeklerin kişi başına yönettiği sayfa sayısı 9.75'ken kadınlarda 7.33. Kadınların iletişim becerileri Facebook sayfalarına yansımış, kadınlar erkeklerden daha az sayfa yönetiyor olsada  sayfalarında ortalama 36.442 kullanıcıya sesleniyor, erkekler ise %30 oranında daha az kullanıcıya ulaşıyor.

Facebook sayfa yönetici rolleri ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler buradan ulaşabirlerfacebook-onyargı-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.