Facebook'tan mobil uygulamalarda etkileşimi artıracak adım

Facebook'tan mobil uygulamalarda etkileşimi artıracak adım

Mobildeki potansiyeli farkedip yatırımlarına bu yönde devam eden Facebook, bu odakta geliştirmelerini sürdürüyor. Gelirlerinin %41'ini mobilden elde eden sosyal ağ, mobil uygulamarda (C2A) aksiyona çağrı olarak adlandırabileceğimiz yeni fonksiyonunu resmi blogundan duyurdu.

Mobil uygulama reklamlarında daha önce yükle butonu ile aksiyona çağrı yaptırarak tanıtımına izin veren Facebook, uygulama yüklemesinde tercih edilen mecra olmuştu. Facebook yeni özelliği ile alışveriş yap, şimdi dinle, rezervasyon yap gibi yeni aksiyonlarla kullanıcıyı mobil uygulama içerisinde ilgili sayfaya yönlendirerek kullanıcı etkileşimini artırmayı planlıyor.

Bu fonksiyon ile mobil reklamlarda kullanıcının en az tıklama ile sonuca ulaşabiliyor olması reklam verenlerin ilgili tanıtımda dönüşüm oranlarını artıracak. Böylece reklam verenin artan dönüşüm oranları ise reklamlarda Facebook'u daha fazla tercih sebebi kılacak ve şirketin gelirlerine de önemli etki gösterecek. facebook-mobil-aksiyon-ekran-goruntusu

Daha önce reklam verenlerin kullanıcı e-posta adreslerini Facebook ile paylaşması durumunda ilgili kullanıcıya reklam verenin yeniden ulaşabilmesine olanak tanıyan şirket yeni aksiyon fonksiyonları ile reklam verenlerle kullanıcı arasında yeniden etkileşimi sağlamış oluyor. Mobil reklamlarda aksiyonlara derin linkleme ile ilgili mobil uygulamaya yönlendirme yapılarak kullanıcı hızlı biçimde sonuca ulaşacak.

Facebook'un geçen sene hizmete aldığı mobil reklam platformunda şu ana kadar kullanıcılar tarafından 145 milyona yakın mobil uygulama yüklemesi yapılmış. Kullanıcı deneyimini artırırken reklam verenin dönüşümüne olumlu katkı sağlayacak bu adımla Facebook mobil reklam gelirlerini de artıracağını şimdiden söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.