Clash of Clans, Android sürümü yakında geliyor!

Clash of Clans, Android sürümü yakında geliyor!

coc-android-beta2013 yılın da App Store'a damga vuran oyunların başında gelen ve dünyada milyonlarca oyuncusu olan Clash of Clans'in çok yakında Android Play Store'da yayınlanacağı duyuruldu.

Finlandiya merkezli oyun stüdyosu Supercell tarafından ilk olarak Ağustos 2012 yılında yayınlanmasının ardından oyun çok hızlı bir şekilde kendi hayran kitlesini oluşturmuş ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Nisan 2013 yılı raporlarına göre oyun Supercell'e her gün 2.4 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir gelir getirerek oyun kategorisinde en çok kazandıran uygulamalar arasındaydı bununla birlikte yine Nisan 2013'te yapılan değerlendirmeye göre şirketin değerinin yaklaşık 770 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

Dün Amerika, San Francisco'da Clash of Clans hayranları tarafından düzenlenen etkinliğin sonunda etkinliğe katılan bazı kullanıcıların Clash of Clans'in Android beta sürümünü oynadığı açıklandı. Supercell CEO'su Ilkka Paananen in yaptığı açıklamalarda özellikle Asya pazarında başarılı olabilmeleri için oyunun android sürümünün çok önemli olduğu ve ve kesinlikle android sürümünü piyasaya sürmeleri gerektiğini açıklamıştı.

Bugün Amerika saatiyle akşam saatlerinde şirketin resmi olarak Android beta sürümüyle ilgili resmi açıklama yapması bekleniyor. Apple içinde son derece önemli bir marka olan ve App Store'da kült oyunlar arasına giren Clash of Clans şüphesiz Android markette yayınlanmasının ardından büyük bir ilgi görecek. Ancak burada önemli olan konunun şirketin kullanıcı başına gelir ortalamasını Android'te istediği seviyeye çekip-çekemeyeceği ve kendine has bir oyun kültürü olan Asya pazarından uzun vadede nasıl tepkiler alacağı.

Ancak Android ve iPhone uygulamalarının indirilme sayıları arasındaki istatistiki fark düşünüldüğünde, Clash Of Clans'ın Androidli oyuncu sayısının iPhone kullanıcılarını kat be kat fazla olacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.