Tümay Asena: Geleneksel medya tık çılgınlığından vazgeçmeli

Tümay Asena: Geleneksel medya tık çılgınlığından vazgeçmeli

Bir yıldır hevesle ve merakla beklediğimiz Webrazzi Summit 2013 başladı! Her zamanki gibi Webrazzi kurucusu Arda Kutsal'ın konuşmasıyla  açılışı yaptık ve Nokta Medya Genel Müdürü Tümay Asena günün ilk konuşmasını yapmak üzere sahne aldı.

En son Webrazzi Dijital 13'teki sunumuyla Webrazzi takipçilerinin karşısına çıkan Tümay Asena, bir kez daha Türkiye'deki internet kullanımının nereye gittiğini Nokta Medya'nın Facebook ile kapışan video ağından toplanan rakamlarla anlattı.

Tümay Asena 2012'de televizyon izleme sürelerinde yüzde 19 artış, internet kullanımında ise yüzde 85 artış olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. Haziran 2012 - Haziran 2013 arasındaki internet kullanım alışkanlıklarına bakıldığında ise, video yüzde 57 ile en hızlı büyüyen kategori olarak ortaya çıkıyor.

tumay asena nokta medya video

Geleneksel medya deneyime odaklanmalı

Tümay Asena'nın değindiği noktalardan bir diğeri geleneksel medya idi. Asena'ya göre 'bir tık daha fazla' kazanmak ve açık sayfadan yeni bir sayfaya yönlendirmek için kullanıcıya yönelik çeşitli çılgınlıklar yapan geleneksel medya bu anlamda kötü bir yönelim içinde ve bunun değişmesi gerekiyor.

Asena'nın Nokta Medya'yı teknolojiyi temele alan bir medya şirketi olarak büyüteceklerini söylemesi de bu anlamda geleneksel medyaya bir mesaj niteliğindeydi.

Video kategorisini yüzde 38.5 büyüme hızıyla haber kategorisi takip ediyor. Eposta ve portalların kullanımında ise düşüş yaşandı.

Video tüketim alışkanlıkları konusunda bazı rakamlar paylaşan Tümay Asena, 2013'ün ilk 6 ayında toplam 28.3 milyar video izlendiğinin altını çiziyor. Artış oranı yüzde 31.8, ortalama video süresinde ise yüzde 17.3 düşüş var. 6 ay içinde ortalama video süresi 4.54 dakikadan, 3.75 dakikaya gerilemiş.

Tümay Asena, çevrimiçi videonun başlangıçta kaotik bir halde tüketiciyle buluşurken, bugün sanatçılara direkt ulaşılabilen profesyonel videolara erişebildiğimizin altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.