Arkady Volozh: Türkiye'deki kalitemizi yerel yeteneklerle geliştireceğiz

Arkady Volozh: Türkiye'deki kalitemizi yerel yeteneklerle geliştireceğiz

Yandex CEO'su Arkady Volozh da bugün Webrazzi 2013 sahnesine çıkan önemli konuklardan biriydi.

Arda Kutsal ile sahnede söyleşen yapan Arkady Volozh, kısa süre önce tanıtılan Yandex Adalar hizmetinin önemine değindi ve bugün arama deneyiminin geçmişe oranla daha anlık ve eyleme dönük sonuçlar sunan bir servis olduğunun altını çizdi.

Yandex Adalar'a entegre edilen hizmetlerle de kullanıcıların sonuca hızlıca ulaşmasını sağladıklarını söyleyen Volozh, yandex.com.tr uçak bileti ve ürün fiyatı gibi aramalar yaparak bunlara şahit olunabileceğini belirtti.

Volozh, Türkiye'de de üniversitelerle işbirliği yaparak ve 20 kadar yetenekli kişiyi işe alarak arama kalitesini geliştireceklerini söyledi. Bununla birlikte Yandex'in pazar payı artacak ve bu sayede Yandex'in Türkiye'de gelir elde eden bir şirket olması sağlanacak.

Volozh, Yandex'in Türkiye'de aylık 10 milyon gerçek kullanıcıya ulaştığı ve Türkiye'de en popüler Yandex ürününün haritalar olduğunu bilgilerini paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse Yandex'in Türkiye'deki pazar payı yüzde 3 civarında ve Arkady Volozh'un Türkiye ilgisine bakılırsa Yandex, Türkiye operasyonunu büyütmek konusunda kararlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.