Mangır Kart, Gameforge işbirliğiyle Türkiye'de ve Avrupa'da büyümek istiyor

Mangır Kart, Gameforge işbirliğiyle Türkiye'de ve Avrupa'da büyümek istiyor

Ön ödemeli kartlar sunan MangirKart.com iş ortakları arasına önemli bir oyuncuyu ekledi ve Türkiye ve Avrupa pazarında daha hızlı büyümek istiyor.

MMOG (Massively Multiplayer Online Games) pazarının en büyük şirketlerinden Gameforge oyunlarında artık Mangır Kart kullanılabilecek. 20'den fazla oyunla 75'ten fazla ülkede, 400 milyon kayıtlı oyuncuya ulaşan Gameforge, Türkiye'de de özellikle Metin2 oyunu ile tanınıyor.

Gameforge'un bu erişim gücü Mangır Kart'ın hem Türkiye'de hem de daha fazla pazar payı elde etmesinin kapısını açıyor. Berlin merkezli Mangır Kart'ın kurucularından Samet Aras da şu anda 15 bin olan satış noktası sayısını yıl sonunda 30 bine çıkarmak istediklerini söylüyor. Öğrendiğimiz kadarıyla Mangır Kart'ın işlem hacmi şu anda 6 haneli sayılarda ve büyüme oranı yüzde 25 civarında.

Dağıtımda çevrimiçi kanallara yönelim

Türkiye'de PTT üzerinden fiziksel kart satışıyla işe başlayan Mangır Kart, son kullanıcıya ulaşmada sorunlar yaşadığı için PTT üzerinden satışları durdurmuş. Yeni satış ağları kuruncaya kadar 2-3 ay gibi kısa bir boşluk yaşadıktan sonra da elektronik ortamda satış ağı kurmak gerektiği görmüş ve bu alana yönelmiş.

Bazı küçük satış ağlarında fiziksel kart satışına devam eden ama ana dağıtım kanalını çevrimiçi kanallar olarak bellirleyen Mangır Kart, hali hazırda Elex, Goodgame, Aeriagames gibi oyun sağlayıcılarıyla da çalışıyor ve söz konusu sıkıntılı dönemi atlatmış görünüyor.

Almanya'daki Türk girişimcilerimizin bir girişimi olan Mangır Kart, 2011 yılı başında hayata geçirilmiş ve 2011 yılı sonunda Paysafe’in kurucu ortaklarından Michael Altrichter ve Heidelpay’in kurucususu Mirko Hüllemann gibi bir grup melek yatırımcıyı arkasına almıştı.

Türkiye'de alternatif ödeme sistemleri hala önemli bir katman ama ön ödemeli kartlar tarafında rekabetin olduğu da bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.