Flipboard yeni tur yatırımı ile milyar dolar değerlemeye çok yakın

Flipboard yeni tur yatırımı ile milyar dolar değerlemeye çok yakın

Sosyal dergi olarak tanımlayabileceğimiz kullanıcının sosyal çevresinden ve dışarıdan haberleri gelişmeleri takip edebileceği  mobil uygulama Flipboard 50 milyon dolar yatırım aldı. Rizvi Traverse Management ve Goldman Sachs tarafından gelen C turu yatırıma Flipboard'un eski yatırımcıları Insight Venture Partners ve Kleiner Perkins Caufield & Byers da dahil oldu.

Yapılan son tur ile Flipboard bugüne kadar toplam 111 milyon dolar yatırım almış oldu ve yakaladığı 800 milyon doların üzerindeki değerlemesi ile milyar dolarlık internet şirketleri kulübüne dahil oldu.

Daha önce Twitter'ın yönetim kurulunda yer almış girişimci Mike McCue ve eski Apple çalışanı mühendis Evan Doll tarafından 2010 yılında kurulan Flipboard online içeriği kullanıcıya kolay ulaştırma üzerine kurgulu. Ücretsiz olan uygulama büyüme grafiği ile dikkat çekiyor.

flipboard-kisisel-logo

Flipboard, kullanıcıya Facebook, Twitter'dan haberleri sunmanın dışında dergilerin veya web sitelerinin de online içeriklerini de takip etmelerine yardımcı olan sosyal dergi. Kullanıcının sevdiği içerikleri derleyerek kendi dergisini de yapabilmesine olanak tanıyan Flipboard bu özelliği duyurması ile günde 176.000 yeni kullanıcı kazanarak toplamda 6 milyon yeni kullanıcıya ulaşmıştı. Şu anda 85 milyon kullanıcıya ulaşan Flipboard'da kullanıcılar geçen süre içerisinde 3 milyon yeni dergi oluşturmuşlar.

iOS uygulaması olarak başlayan Flipboard ilerleyen süreçte Android uygulamasını geliştirerek yeni kullanıcılara ulaşmıştı. C serisi yatırım ile Microsoft Windows Phone için de uygulamanın geleceği görüşü ağırlık basıyor. Mobilde başlayıp mobilde devam eden Flipboard sadece mobilden devam ediyor ve web sitesinde içerik sunmuyor. Bu da girişimlerin odak noktasını belirlemesi yönüyle önemli bir detayı barındırıyor.

Flipboard uygulamasını hala indirmemiş olanlar iOS için App Store üzerinden, Android için ise Google Play üzerinden uygulamaya ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.