Türkiye'nin ilk uluslararası SEO konferansı SEOZONE 2013, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi

Türkiye'nin ilk uluslararası SEO konferansı SEOZONE 2013, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi

Medya sponsoru olduğumuz ve Türkiye'nin ilk uluslararası SEO konferansı olma özelliğini taşıyan SEOZONE 2013, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı'nda organize edilen etkinlik, 6'sı yurtdışından olmak üzere 7 ayrı konuşmacının sunumuna sahne oldu. SEOZONE 2013 ile ilgili katılanların büyük bir çoğunluğunun etkinlikten memnun ayrıldığını söyleyebiliriz.

SEOZEO'dan Tuğçe Seven'in açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Majestic SEO'dan Dixon Jones'un konuşması ile devam etti. Hareketli kişiliği sayesinde keyifli geçen sunumda Dixon, SEO için sosyal medya ve içeriğin önemine özellikle vurgu yaptı. Dixon'ın ardından etkinlik Bastian Grimm ve Distilled'dan Stephanie Chang'ın e-ticaret odağında SEO sunumuyla sürdü ve araya çıkıldı. Chang e-ticaret siteleri için özgün içeriğin önemine vurgu yaptı ve video gibi ek unsurların denenmesi gerektiğini söyledi.

seozone-2013-konferansi

Etkinliğin en çok dikkat çeken sunumlarından biri de 4 yılın üzerinde Google'da çalışmış olan Kaspar Szymansk'a aitti. Kaspar özellikle Google'ın hangi durumlarda siteleri cezalandırdığı ve bu gibi durumlardan nasıl korunulacağı gibi konulara değindi. SEOZONE etkinliği Kaspar'ın ardından sahneye çıkan 3 konuşmacının (Michael KingMaik Metzen ve Yiğit Konur) sunumlarıyla son buldu. Michael konuşmasından ileri seviye SEO tekniklerine yer verirken Maik ise uluslararası işler yapan bir kişi olarak lokalizasyon çalışmaları ve ülkelere göre değişen SEO kurallarını anlattı. Etkinliğin son sunumunu ise SEOZEO'dan Yiğit Konur gerçekleştirdi. Konur konuşmasında; backlink, organik yollarla yapılması gereken yeni nesil SEO tekniklerine ve içeriğin önemi gibi konulara değindi.

Yeri gelmişken, etkinlik konuşmacılarının yaptığı sunumlara ve etkinliğin Twitter analizine şuradan ulaşabilirsiniz.

Katılımcıların, uluslararası ve konularında oldukça etkin olan konuşmacılarla aralarda sohbet etme -ve soru sorma- imkanı bulması da etkinliğin bir diğer özelliğiydi diyebiliriz. SEOZONE 2013 ile birlikte Türkiye'de SEO alanında önemli konferanslar düzenlenebileceğini gördük, devamını da diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.