Girişim ve yatırımcı platformu AngelList, 24 milyon dolar yatırım aldı

Girişim ve yatırımcı platformu AngelList, 24 milyon dolar yatırım aldı

Angel.co adresinde yayın yapan AngelList, 2010 yılında Nevai Ravikant tarafından kurulmuştu. Başta ABD merkezli olmak üzere girişimciler ve yatırımcılar için sosyal bir platform olan AngelList, Webrazzi'de de yer verdiğimiz gibi kısa bir süre önce yatırımcıların online yatırım yapmalarına olanak sağlayan özelliği yayına almıştı.

Bugün gelen haberlere göre şirket tam 24 milyon dolar yatırım aldı. Fortune'un haberine göre 24 milyon dolarlık yatırımda şirketin değerlemesi 150 milyon dolar seviyesinde. Söz konusu yatırımda imzası bulunan iki önemli şirket ise Google Ventures ve Atlas Venture. Bu iki şirket haricinde yatırımda 100'ün üzerinde farklı ismin daha bulunduğunu da belirtelim.

AngelList ilk kurulduğu dönemde de Atlas Venture'dan tohum yatırımı almıştı. Konuyla ilgili Atlas Venture'ın ortaklarından Jeff Fagnan; AngelList'e ilk yatırım yaptığında şirketin basit bir blog'tan farksız olduğunu, şimdi ise adeta internet girişimleri için bir Craigslist haline geldiğini söyledi.

Oldukça güçlü bir ekosistemin tabiri caizse en ortasında bulunan AngelList, girişimlere kendilerini tanıtma, yeni çalışan bulma ve yatırım alma gibi konulara yardımcı oluyor. Diğer yandan platform yatırımcılara da online olarak girişimleri takip etme ve hatta onlara yatırım yapma imkanı sunuyor.

Hem içerik hem de platform olarak oldukça başarılı olan AngelList'i bu 24 milyon dolarlık yatırım haberinin ardından daha birçok kez Webrazzi'ye konu edeceğimize emin olabilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.