Dünyanın sayılı internet güvenlik şirketlerinden biri olan Qihoo 360, Türkiye pazarına adım atıyor

Dünyanın sayılı internet güvenlik şirketlerinden biri olan Qihoo 360, Türkiye pazarına adım atıyor

Çin'in en büyük internet güvenlik şirketi olan Qihoo 360, dünya genelinde 500 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip. Bu rakam Qihoo 360'ı dünyanın sayılı internet güvenlik şirketlerinden biri yapıyor. Diğer bir açıdan bakacak olursak da Qihoo 360 için Çin'den çıkan en büyük internet şirketlerinden biri diyebiliriz.

2005 yılında Beijing/Çin'de kurulan şirketin 360 Safeguard, 360 Mobile Safe, 360 Secure Browser gibi ürünleri bulunuyor. Bu yazımızın ana konusu ise Qihoo 360'ın Türkiye pazarına giriş yapması.

Mobil güvenlik konusuna oldukça önem veren şirket, genel olarak en aktif olduğu ülke olan Çin'de 350 milyonun üzerinde mobil kullanıcıya sahip. Biraz rakam da vermek gerekirse; Qihoo 360'ın 360 Mobile Safe ürünü Çin'de, 2012 yılı içinde 71 milyar spam SMS ve 35 milyar spam telefon aramasını engellemiş.

Quihoo 360'ın 360 Mobile Safe haricinde bilgisayarlar için 360 Safeguard ve tarayıcı temelli 360 Secure Browser ürünleri de oldukça meşhur. Şirketin aynı zamanda mobil uygulamaları da bulunuyor. (Android & iOS)

qihoo-360-ss

"Türkiye pazarı yüzde 50 civarında büyüme oranı ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarı konumunda"

Şirketin Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Li Tao'nun Türkiye pazarı ile ilgili görüşlerini ve neden burada olmak istediklerini sorduğumuzda ise söyledikleri şunlar oldu: "Bugün Qihoo 360 olarak, Çin internet güvenlik pazarında yüzde 96 ve akıllı telefon güvenlik pazarında ise yüzde 70 pazar payına sahibiz. Amacımız global pazarda yeni piyasaya sürdüğümüz 360 İnternet Security 2013 ve 360 Mobile Security ürünlerimiz ile global kullanıcılarımıza en iyi ve ücretsiz bir şekilde bu deneyimi yaşatmak.

Bu sebeplerden dolayı girmeyi planladığımız pazarlardan bir tanesi de Türkiye. Çünkü Türkiye pazarı yüzde 50 civarında büyüme oranı ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarı konumunda. Ayrıca Türkiye dünyanın 15. ve Avrupa’nın ise 6. büyük ekonomisine sahip. Aynı zamanda 36,5 milyon internet kullanıcısı ve yüzde 185 büyüme oranı ile en hızlı büyüyen iOS ve Android pazarının da sahibi. Qihoo 360 olarak bu pazarda yer almak ve Türk kullanıcılarına internet güvenliği alanında en iyi deneyimi yaşatmak istiyoruz".

qihoo-360-ofis-2
Şirketin merkez ofisinden bir kare

Qihoo 360, Türkiye'de ilk olarak 360 Safeguard ve 360 Mobile Security ürünlerine öncelik verecek. Şirket zaman içinde diğer ürünlerini de Türkiye'de pazarlamaya başlayacak. Bu arada Türkçe uyumluluğu da bulunan 360 Mobile Security'yi Android telefonunuza şuradan indirebilirsiniz.

Genel olarak gelirinin şirketlerle yaptığı anlaşmalardan kazanan Qihoo 360, kullanıcılarına çoğunlukla ücretsiz olarak hizmet veriyor. Şirketin Türkiye'den beklentisi de burada yatırımlarını arttırıp Türk şirketleri ile uzun vadeli iş birlikleri yapmak.

Türkiye dışından İngiltere, Rusya, İspanya, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde de pazarlama faaliyetlerine hız verecek olan Qihoo 360'ın ülkemizde neler yapacağını hep beraber izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.