Alve.com, yeni bir ürün ve fiyat karşılaştırma motoru

Alve.com, yeni bir ürün ve fiyat karşılaştırma motoru

Ülkemizde e-ticaret sektörü büyüdükçe alternatif oyuncuların sayısı da artıyor. Bu yazıdaki konuğumuz ise son yıllarda oldukça sık aralıklarla örneklerini gördüğümüz ürün karşılaştırma platformlarından biri olan Alve.

Geçtiğimiz Nisan ayında yayın hayatına başlayan girişim, elektronikten ev tekstiline, modadan kişisel bakıma kadar onlarca kategoride kullanıcılarına hizmet veriyor. Girişimin en çok dikkat çeken yanlarından biriyse Yunanistan merkezli Skroutz.gr'nin alt şirketi olması. Skroutz.gr, 2005 yılında Yunanistan'da kurulan ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen hala kar etmeye devam eden bir şirket.

Bünyesinde milyonlarca ürün bulunduran Skroutz.gr üzerinde günlük olarak ortalama 250 bin arama yapılıyor. Alve de kullanıcı deneyimi, yazılım ve altyapı gibi konularda 50 kişilik bir ekibe sahip olan Skroutz.gr'den besleniyor.

Atina'da Alve için çalışan kişileri saymayacak olursak şirketin Türkiye'deki çalışan sayısı 5 civarında. Alve'nin aktif üye sayısı 100'lerle ifade edilirken platform üzerinde günde ortalama 3 bin farklı kişi arama yapıyor. Aralarında Electro World ve İstanbul Bilişim'in de bulunduğu 50 mağazayla anlaşan Alve şu an kullanıcılarına 500 bin ürün sunuyor.

Alve, CPC (cost-per-click) yani tıklama bazlı  modelle çalışıyor. Bunun içinde kullanıcıların Alve.com üzerinde bir ürüne tıklayıp mağazaya gitmeleri anlamına geliyor. Şirket bir süre sonra CPA (cost-per-acquisition) modelini de devreye almayı planlıyor.

alvecom-ekran-goruntusu

iPhone ve Android uygulamaları da bulunan Alve, aynı zamanda mobil tarayıcıdan ziyaret edildiğinde de kullanıcılarına mobile özel bir tasarım sunuyor.

Platforma üye olduğunuzda favori ürünlerinizi belirleyebilir, bu ürünler indirime girdiğinde haberdar olabilirsiniz. Ayrıca henüz satışta olmayan ürünleri favorileriniz arasına alırsanız söz konusu ürünler satışa çıktığından bu durumdan haberdar olmanız da mümkün. Bu arada Alve'nin; Skroutz.gr'de hali hazırda kullanılan ödeme çözümü ve diğer bazı özellikleri de yakın zamanda devreye almayı planladığını belirtelim.

Alve'nin geleceğe dair hedefleri ise yakın zamanda genişleyecek ekibiyle beraber içerik olarak daha da güçlenmek ve çok daha fazla ürünü/markayı kullanıcılarına sunmak. Ayrıca şirket, mobil uygulamalarına da güveniyor ve gelecek planları içinde mobile önemli bir pay veriyor.

Alve'nin içerik olarak güçlenmeye ve daha fazla mağaza ile entegre olmaya ihtiyacı olduğu açık. Ancak Yunan Skroutz.gr'nin Alve'ye hem teknik hem de pazarlama anlamında tecrübe kattığı ve katacağını da söyleyebiliriz. Alve, yakın gelecekte Türkiye pazarı için yapacağı yatırımla orantılı olarak pazarda değerli oyunculardan biri olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.