ADTECH Türkiye'ye Turkuvaz Medya Grubuyla adım atıyor

ADTECH Türkiye'ye Turkuvaz Medya Grubuyla adım atıyor

ADTECH, önemli medya gruplarından Turkuvaz Medya ile yapılan lansmanla Türkiye pazarına merhaba dedi.

ADTECH'i kısaca hatırlayacak olursak; 1998'de Franfurt'ta kurulan Adserver hizmeti veren ADTECH, 2007 yılında AOL tarafından satın alındı. Şu anda ise 39 ülkede ve 680'den fazla müşteriye hizmet veriyor.

ADTECH  15. yılına girdiği adserver hizmetine yenliklerle devam etmiş, 2009 yılında video reklamlarında gelişme ile birlikte Steelbox'u satın almış daha sonrasında ise internet reklamcılığının yükselen yıldızı real time bidding (eş zamanlı açık artırma) servisini sunmuştu.

Turkuvaz yayın grubu ise Sabah Gazetesi, Atv, Fotomaç, Esquire'ın da dahil olmak üzere 15'ten fazla markayla yayın yapıyor. Dijital dünyada yeniliklerle devam eden grubun internet dünyası ile ilgilenen markası ise Turkuvaz Medya Dijital. Yapılan tanıtımla Turkuvaz Medya Dijital'in bundan sonra ADTECH'in Türkiye'deki satış işlemleri ile birlikte teknik destek işlemlerininde üstlenecek.

adtech-foto

Dijital rakamlarıyla Turkuaz Medya Grubu dijitalde ATV, Sabah ve Fotomaç ile 3 ana markasının önde olmakla birlikte toplamda 22 web sitesi 18 mobil site ve 4 smart tv ile yayın yapıyor. Tüm network dahilinde aylık 22 milyondan fazla tekil ziyaretçi, 950 milyona yakın sayfa gösterimine sahip.  Atv iPhone uygulamasında 846.000 indirmeye sayısına ulaşırken web sitesinde 1.500.000 milyon'dan fazla tekil ziyaretçiye ulaşmış. Fotomaç iPad uygulaması ile 30.000'den fazla indirilme sayısına sahip, iPhone uygulamasında indirme sayısı ise 265.000.

Fotomaç rakamlar açısından web sitesi ile grubun dijitalde ikincisi olduğunu söylebiliriz. 7 milyon'a yaklaşan tekil ziyaretçiyle toplamda 152 milyon sayfa gösterimine sahip. Açıklanan rakamlarda grubun dijitalde önde giden şirketi Sabah Gazetesi. Gazetenin iPhone uygulaması 346.000 indirmeye ulaşırken Esabah adıyla hizmet verdikleri tablet uygulaması 164.000 indirme sayısına sahip. Sabah Gazetesi web sitesinde ise 12 milyon tekil ziyaretçiyle 500 milyona sayfa gösterimine ulaşmış.

Turkuvaz medya grubunun bu büyüklükteki envanterine reklam verenler, dijital ajanslar ve DSP (demand side platform) firmalar ADTECH ile display, video, mobil ve rich media dahil tüm dijital ekralarda reklam rezervasyon yapma, yönetim ve ayrıntılı rapor alma imkanına sahip olacak.

edhard neuman lansmanLansmanda konuşan ADTECH CEO'su Edhard Neuman yaptığı konuşmada Türkiye'den daha önce başka taleplerin de geldiğini ama Turkuvaz Medya Dijitali seçtiklerini belirtti. 3 yıl önce yaptıkları tanışmanın geçen yıl itibari ile netleştiğini ve 1 yıldır test ve denemeleri sürdürdüklerinide sözlerine ekledi.

Avrupa dijital reklam pazarı 2012'de %11 büyürken Türkiye pazarının %30 büyüdüğünü söyleyerek bu büyümenin daha da devam edeceğini beklediklerini söyledi.

Konuşmasında dikkat çeken konulardan birisi de Avrupa'da internet reklam sektörünün toplam reklam pazarında %24 pay alarak basılı gazete reklamlarını pazarını geçtiğini belirtti.

Mobil reklamlardaki gelişmeye de değinen Neumann, Avrupa internet reklam pazarında mobilin iki kat büyüyerek %5 pazara ulaştığını ve 2016'da 400 milyon'dan fazla akıllı telefon satışı beklediklerini dile getirdi.

Almanya'da 3 yılda 16 milyon euro'dan 250 milyon euro'ya ulaşan Eş zamanlı açık artırma (RTB) pazarının büyümesine de dikkate çekti.

ADTECH'in Türkiye internet ekosistemine  dahil olması ile internet reklam sektörünün büyüyeceğini söylemek mümkün. Yakın zamanda ekosistemimize başka hangi firmaların gireceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.