Büyük şirketler internet reklamcılığından ne kadar kazanıyor? [Webrazzi PRO]

Büyük şirketler internet reklamcılığından ne kadar kazanıyor? [Webrazzi PRO]

Profesyoneller için bilgi merkezi olan Webrazzi PRO'da geçtiğimiz hafta içinde toplamda 15 yeni içerik girişi yapıldı. Özellikle bankacılık ve online reklamcılık alanında eklenen grafikler dikkat çekerken bu yazıda ise en çok ilgilinizi çekeceğini düşündüğümüz grafiği sizlerle paylaşacağız.

2011, 2012 ve 2013 yılları arasında Google, Facebook, Yahoo ve Microsoft gibi şirketlerin internet reklamcılığından elde ettikleri gelirleri, hemen aşağıda paylaştığımız grafikte bulabilirsiniz.

Grafiğe yakından bakacak olursak; Facebook ve Google'ın düzenli olarak gelirlerini arttırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Facebook'un zaten 2-3 sene öncesinden başlayarak bir reklam platformu olduğunu düşünecek olursak, bu rakamlar çok da şaşırtıcı değil. Ancak uzun yıllardır bu işi yapan Google'ın 2011'de 27,72 milyar dolar kazanıyorken bunu 2013 yılında 38.62'ye çıkartması ABD'li şirket adına oldukça önemli ve başarılı bir gidişatı işaret ediyor.

Yahoo'ya gelecek olursak, henüz Marissa Mayer'in CEO görevine gelişi rakamlara yansımamış olacak ki şirket 2011, 2012 ve 2013'te 3,5 milyar dolar civarında bir gelir elde edebilmiş. Microsoft'un ise 2,25'ten 2,92'ye çıkabildiğini görüyoruz. Bu arada söz konusu araştırma eMarketer'a ait.

2011_2012_ve_2013te_belirli_sirketlerin_internet_reklamciligindan_elde_ettikleri_gelir

İçerisinde sektörel 100'lerce veri barındıran Webrazzi PRO, profesyonellere zaman kazandıran, onları daha çok verilerle düşünmeye ve çalışmaya iten bir platform. Webrazzi PRO'ya üye girişi yapmadan da platformda arama yapabiliyorsunuz. Örnek bir Apple araması için buraya bakabilirsiniz.

Webrazzi PRO’da şu an 3 farklı paket seçeneği bulunuyor. Tek bir kişinin kullanımı için olan Bireysel Paket 499 TL + KDV, 5 kişinin kullanımı için olan Startup Paketi 799 TL + KDV ve 10 kişi için olan Kurumsa Paket ise 999 TL + KDV. Tüm bu fiyatlar 1 yıllık üyelik boyunca geçerli.

Webrazzi PRO ile ilgili herhangi bir sorunuz için bize pro (at) webrazzi (dot) com adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer yandan Webrazzi PRO'da geçtiğimiz haftalarda öne çıkan grafiklere ise şuradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.