Kickstarter, Avustralya ve Yeni Zelanda'da hizmet vermeye başlıyor

Kickstarter, Avustralya ve Yeni Zelanda'da hizmet vermeye başlıyor

Topluluk destekli yatırım toplama platformu olarak tarif edebileceğimiz Kickstarter, 2009 yılında ABD'de kurulmuş bir girişim. Önemini her geçen gün arttırmaya devam eden topluluk destekli iş modellerinin en başarılılarından birine sahip olan şirket, insanların projelerini tanıtıp ihtiyacı oldukları sermayeyi toplamalarına yardımcı oluyor.

Kasım 2012'ye kadar yalnızca ABD'de aktif olan Kickstarter, ilk kez Birleşik Krallık'ta faaliyet göstermeye başlamıştı.

Zaman zaman Türkiye'den proje sahiplerini de Kickstarter'da görüyoruz. Şu an Kickstarter'da proje başlatabilmek için ABD veya Birleşik Krallık'ta kurulmuş bir şirkete ihtiyacınız var. 

Yeni duraklar Avustralya ve Yeni Zelanda

Kickstarter geçtiğimiz Kasım ayında Birleşik Krallık'ta bulunan şirketleri de kabul ederek ilk kez ABD dışında da hizmet vermeye başlamıştı. Bu açılımından memnun olduğunu tahmin ettiğimiz Kickstarter, bugün Avustralya ve Yeni Zelanda'da da faaliyet göstermeye başlayacağını duyurdu.

Hazırladığı sayfa ile Avustralya ve Yeni Zelanda açılımını resmileştiren Kickstarter'ın bu ülkelerde ne zaman faaliyete başlayacağı ise henüz net değil. Bu arada Kickstarter Sydney'da 1 Eylül, Melbourne'de ise 2 Eylül tarihlerinde buluşmalar düzenleyerek aklında proje fikri bulunanlara yol göstermeye çalışacak.

Resmi açılış yapılmasa da Kickstarter'ın çok kısa bir süre içinde bu iki ülkede hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Coğrafi olarak Asya ile kısmen yakın olduklarını söyleyebileceğimiz bu iki ülkeden sonra Kickstarter'ın yeni duraklarının neresi olacağı ise merak konusu.

Ülkemizde de Kickstarter benzeri girişimler ortaya çıktı, ancak hukuksal bazı engellerden dolayı şu an için hem bu girişimlerin büyümesi hem de Kickstarter'ın ülkemize giriş yapması pek mümkün görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.