Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, bilgi güvenliği uzmanı Intelrad'a yüzde 30 ortak oldu

Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, bilgi güvenliği uzmanı Intelrad'a yüzde 30 ortak oldu

Ülkemizin bilinen mobil uygulama geliştirme şirketlerinden Pozitron'un kurucusu Fatih İşbecer, yatırımcılık kariyerine yeni bir girişim daha ekledi. Bilgi güvenliğinde uzman bir şirket olan Intelrad.com'un azınlık hissesini satın aldı.

Bilgi güvenliği konusunda kamuya ve özel sektöre yardımcı olan IntelRAD, ABD Savunma Bakanlığı Siber Suçlar Merkezi (U.S. Department of Defense - CyberCrime Center) tarafından düzenlenen Adli Bilişim Yarışması'ndaki (Digital Forensics Challenge) "Grand Champion" ünvanı ile birinciliği kazanan Can Yıldızlı tarafından kurulmuş bir girişim.

intelrad fatih isbecer can yildizli

Aldığımız bilgiye göre Can Yıldızlı daha önce Pozitron'un güvenlik ekibinin başındaymış ve bu yakınlık Fatih İşbecer'in Intelrad'ın yüzde 30'luk hissesini satın almasında etkili olmuş. İşbecer, iki yıl içinde pazar lideri olabileceklerini paylaşırken, Can Yıldızlı'dan Intelrad hakkında biraz daha detaylı bilgiler aldık.

Yönetim birimlerine ek olarak 3 ayrı siber operasyon ekibine sahip olan şirket, aralarında gizlilik taşıyan projelerinin yanısıra bankacılık, enerji, havacılık ve telekomünikasyon gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren kurumların kendi aralarında siber tehditlere karşı bilgi paylaşımı yaptığı ve bir anlamda güç birliği yaptığı bir platform da geliştiriyor.

Milli Anti-Virüs projesi

Diğer taraftan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan da destek talebinde bulunulan Veri Sızıntısı Belirleme - Önleme" projesini sürdürüyor. Belki de en dikkat çekici olan projeyse TÜBİTAK ile birlikte 'Milli Anti-Virüs' projesi üzerinde çalışılması.

Yurtdışından satın alınan anti-virüs çözümlerinin 'kritik bulgu' adı altında her bilgiyi kendi merkezine alacak alt yapıya sahip olduğunu söyleyen Can Yıldızlı, ülke içinde kalması gereken bilginin yurtdışına bu kolaylıkta çıkmasının kabul edilemez olduğunu söylüyor. Bu proje süreci sonunda ortaya çıkacak ürünlerin, dünyaya pazarlanmasıyla kazanılacak prestij, istihdam ve katma değerden bahseden Can Yıldızlı bu yatırım ile muhtemelen şirketin ticari faaliyetlerini de hızlandırmaya başlayacak.

Can Yıldızlı'nın ABD'yi reddedip Türkiye'de girişimciliğe soyunması ne kadar önemliyse, bu tür sıradışı yeteneklerin desteklenmesinin de bir o kadar önemli olduğuna inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.