Collegefeed: Gençlere yönelik yeni nesil kariyer sitesi

Ülkemizde genç nüfusun %70'inin interneti kullandığını düşündüğümüzde, bu hedef kitle ile ilgili projelerin önemi daha rahat anlaşılabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Linkedin'in de genç kullanıcılara erişebilmek için Üniversite sayfalarını açtığından bahsetmiştik.

Üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların Facebook benzeri bir haber akışı yapısı ile staj ve iş bulmalarına yardımcı olan sosyal ağ Collegefeed, geçtiğimiz Mayıs ayında hayata geçti. Bu kısa zamanda yurt dışında tüm dikkatleri üzerine çeken girişim daha önce Facebook ve Etsy'nin de aralarında bulunduğu bir çok şirkete yatırım yapmış olan Accel Partners'tan 1.8 milyon dolar yatırım aldı.

Collegefeed'i üniversite öğrencileri için sanal kişisel mentör yapısı olarak da değerlendirebiliriz. Öğrencilerin ilgi duydukları alanlarını analiz ederek uygun iş ilanları ve yarışmalar konusunda sürekli bildirimde bulunuyor. İş ilanın bulunduğu şirketin mülakatlarında daha önce sorulan sorulara da ulaşılabilen sitenin bu özelliğinin, sınavlara daha önceden çıkmış sorular yardımıyla çalışma alışkanlığına sahip gençler tarafından oldukça sevileceğini düşünüyorum.

collegefeed sayfa görüntüsü

Collegefeed'in etkinlik düzenleme ve Google Hangout ile yapılan konferans servisleri sayesinde şirketlerin insan kaynakları departmanları ve yetenek avcıları tarafından diğer sosyal ağlardan farklı bir noktada değerlendirebilirler. Böylece Twitter veya Facebook üzerinden iletişim kuran şirketlerin insan kaynaklarının yakın gelecekte bunun yerine Collegefeed'e yönelmeleri söz konusu olabilir.

Aldığı yatırımın maddi büyüklüğünden çok, sisteme dahil edeceği şirket sayısının Collegefeed'in değerini daha doğrudan etkileyeceğini düşünüyorum. 2013 sonunda servisini tüm  Amerika'ya ulaştırması beklenen Collegefeed'in yakın bir gelecekte ülkemize gelmesi ise pek yüksek bir ihtimal gibi görünmüyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.