Altın rengi iPhone mu? Gerçekten mi?

Bugünlerde akıllı telefonların birer iletişim aracı olma misyonunun çok ötesine geçerek birer sosyal statü sembolü haline geldiklerini kabul etmek gerekiyor. Yeni nesil bir iPhone veya Galaxy S III’e sahip olmak düşündüğünüzden daha fazla kişi için A6 işlemci, 2 GB bellek, 4,8 inç ekran veya uygulama çeşitleri gibi farklı özellikleri kullanmaktan başka bir şeyler ifade ediyor.

Hatta bazı kullanıcılar farkı netleştirmek için cihazlarını daha göz kamaştırıcı bir hale getirmekten hoşlanıyorlar. ABD’li ünlü şarkıcı Pharrell Williams’ın iPhone’u veya dünyanın en lüks otellerinden biri olan Burj-Al-Arab misafirlere sunulan iPad’lerin tamamen altın kaplama olması da bu yüzden.

Eğer altın kaplama olmasa da, altın rengi bir iPhone kullanmak ilginizi çekiyorsa şanslınız, çünkü farklı kaynaklardan gelen iddialara göre Apple sonunda siyah ve beyazın dışında piyasaya bir de altın rengi iPhone sürmeye hazırlanıyor…

gold_iphone_5s_mockup_imore_fixed

İlk olarak iMore’dan Rene Ritchie’nin adını açıklamadığı kaynaklarına dayandırarak ortaya attığı haber, ardından MG Siegler’ın kendi kaynaklarından aldığı bilgilerle bir kez daha konuşulmaya başladı. Her iki ismin de bu tip dedikodulardaki isabetli tahmin oranı düşünüldüğünde, iddia pek de yabana atılacak bir haber değil.

ABD ve Avrupa fikri beğenmedi ama…

İddialara göre Apple, yılların geleneğini bozarak piyasaya çıkacak yeni nesil iPhone’lar için oldukça sıra dışı bir renk seçeneği sunacak. Haberin ortaya çıkması ile birlikte pek çok farklı yorum da yapılmaya başlandı. ABD ve Avrupa’da altın rengi iPhone fikri çok da beğenilmemiş gibi görünüyor. Fakat eğer Apple gerçekten bu seçeneği sunacak olursa, sanıyorum ki altın rengi iPhone’lar için en son düşündüğü pazarlar ABD ve Avrupa olacaktır.

Fakat söz konusu olan Orta Doğu ve Uzak Doğu olursa işler değişiyor. Bu bölgelerde iPhone’un “sıkıcı” siyah ve beyaz seçeneklerini zaten kullanıcıları kendileri mümkün olduğu kadar renklendiriyorlar. Renklendirmeler içerisinde altın rengi en popüler olanlardan biri. Kendiliğinden altın renginde gelecek olan bir iPhone ise bu iki pazarda çok ciddi bir satış potansiyeline ulaşabilir gibi görünüyor.

Peki sizce Apple siyah ve beyaz iPhone’un yanı sıra altın rengi bir iPhone sunmalı mı? Yoksa o yola hiç girmemesi mi daha iyi olur?

Ve bu konuda ikinci bir soru; sizce Jobs olsa ne yapardı? :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.