Ubuntu Edge kitlesel fonlama alanında Pebble'ın rekorunu kırdı!

Ubuntu Edge kitlesel fonlama alanında Pebble'ın rekorunu kırdı!

Açık kaynak işletim sistemlerinde popüler Linux dağıtımı Ubuntu'nun hibrid işletim sistemi olarak kullanıldığı Ubuntu Edge, kitlesel fonlama alanında bir rekora imza attı. Ancak halen toplaması gereken tutarın yaklaşık olarak 1/3'ine ulaşabilmiş durumda.

Bilindiği üzere Ubuntu bu yıl başında Telefonlar için Ubuntu (Ubuntu for Phones) adıyla mobil işletim sistemi pazarına gireceğini açıklamıştı. Firefox OS temelli akıllı telefonlar piyasaya çıkarken Ubuntu'nun arkasındaki şirket olan Canonical ise Ubuntu Edge adlı model için 22 Temmuz'da kitlesel fonlama ile destek arayışına başladı.

Bugün gelinen noktada Ubuntu Edge için toplanan yardım tutarı 10,7 milyon dolara ulaşarak daha önce akıllı saat Pebble'a ait olan 10.26 milyon dolarlık rekoru kırmış oldu. Ancak Ubuntu Edge için ulaşılması gereken hedef 32 milyon dolar ve bağış süresinin bitimine sadece 5 gün var.

Farklı Ubuntu sürümleriyle hem mobil hem masaüstü işletim sistemini kullanacak olan Ubuntu Edge, aynı zamanda Android'i de çalıştıracak olmasıyla öne çıkıyor. Donanım özellikleri bakımından ise iPhone 5 ve Galaxy S4'e kıyasla daha güçlü görünüyor.

ubuntu edge iphone 5 samsung galaxy s4

Ubuntu Edge'e en çok destek veren ülkeler listesi ABD, Birleşik Krallık, Almanya Kanada ve Avustralya şeklinde uzuyor ve son prototipini şurada görebileceğiniz Ubuntu Edge'e ABD ve Birleşik Krallık'ta sahip olmak için 695 dolar ödemek gerekiyor. Bu ülkeler dışında ise 30 dolarlık ek bir kargo ücreti daha var.

Ubuntu bu rekor ile aslında gerçekten ilgi gördüğünü ispatlamış oldu ama bir dolar milyarderi çıkıp 20 milyon dolar yatırmazsa şimdiye dek Ubuntu Edge isteyen 15000 civarında kişinin de eli boş kalacak. Ubuntu'nun mobil işletim sistemi pazarına çıkması için de biraz daha bekleyeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.