Kim Dotcom'un Mega'sı şifrelenmiş e-posta iletişimine el atmak üzere

Kim Dotcom'un Mega'sı şifrelenmiş e-posta iletişimine el atmak üzere

Megaupload adlı dosya paylaşım sitesinin kapatılmasından sonra Mega adlı projesi ile yeniden sahalara dönen Kim Dotcom, bu kez yeni bir alana adım atıyor. Güvenli dosya paylaşımı sunan Mega, şifrelenmiş e-posta hizmeti sunma hazırlığında.

Halen konuşulmaya devam eden NSA'in izleme skandalı kişisel gizlilik konusunda büyük internet şirketlerinin güvenilirliğini yeniden sorgulamamıza neden olmuştu. Hatta Gmail de bu tepkilerden payını almıştı. Lavabit ve Silent Circle gibi şifrelenmiş e-posta sağlayıcıları da NSA'in takibinden kaçmak için kepenk indirmişti.

Böylesi zor bir alanda tutunmak isteyen Mega'nın CEO'su Vikram Kumar, şifrelenmiş e-posta saklamanın zorluklarından bahsederken Mega'nın 'şanına yakışır şekilde' bu alanda sağlam bir iş yapmak istediklerini de paylaşıyor.

mega privacy company

Mega'nın göz önünde olan bir şirket olduğu da düşünülürse gerçekten sağlam çalışma gerekiyor. NSA skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden'in Lavabit'i kullandığı iddia ediliyor ki bu durum işin teknik tarafını yürütmenin pek de kolay olmadığını gösteriyor.

Kısacası izlenmeyen bir e-posta iletişimi bir yandan temel ihtiyaçlarımız arasında ama bir yandan da gerçekleştirmesi oldukça zor bir iş. Kim Dotcom, Mega'nın geliştirdiliği/yönetildiği ülke olan Yeni Zelanda'nın da ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya gibi internet hizmetlerine erişim sağlayacak bir arka kapı istemesinden bahsediyor.

Keza diğer devletler de internet iletişimini kontrol altına almaya çalışıyor. Ve bu durum şifrelenmiş uygulamaların geleceğini giderek daha önemli hale getiriyor. Bakalım Mega, bu alanda nasıl bir çıkış yapacak ve dosya paylaşımı alanındaki başarısını bu alana taşıyabilecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.