Hata avcılarına 3 yılda 2 milyon dolar ödeyen Google, ödülleri artırdı

Hata avcılarına 3 yılda 2 milyon dolar ödeyen Google, ödülleri artırdı

Bu ay başında Facebook’un hata avı programında 2 yıl içerisinde 1 milyon dolar ödül dağıttığını açıklamasının ardından bu kez de aynı konuda Google kendi açıklamasını yaptı. Google 3 yıl önce başlattığı program dahilinde dağıttığı toplam ödülün 2 milyon doların üzerine çıktığını duyurdu.

Bildiğiniz gibi pek çok teknoloji firması gibi Google da, güvenlik uzmanlarını kendi sistemleri üzerinde hatalar ve güvenlik açıkları bulmaları için teşvik etmek için bu programı başlatmıştı. Program oldukça başarılı gidiyor ve Google’ın yaptığı açıklamaya göre bu süre içerisinde Chromium ve web uygulamalarında toplam 2000’in üzerinde güvenlik açığı tespit edildi ve giderildi.

2 milyon doların ardından Google şimdi de hata avı programında vites yükseltmeye karar verdi.

Google’ın ödüller ile ilgili yaptığı diğer açıklamada daha önceden 1.000 dolar olan hata ödüllerinin 5.000 dolara kadar yükseltilebileceğini duyurdu. Haziran ayında da Gmail ve Google Cüzdan hatalarının ödüllerini 5.000 dolara yükseltmiş olan Google, bu sayede daha fazla güvenlik uzmanını hata aramaya teşvik etmeyi umuyor.

Bu sırada Mozilla ve Microsoft’un da kendi hata avı programları bulunduğunu ve onların da çeşitli ödüller dağıttığını hatırlatalım.

Konuyla ilgili diğer bir not da Türkiye’den güvenlik uzmanlarının da bu programlara ilgi gösteriyor oldukları. En yakın örneği bu yıl içerisinden Elazığ’dan 22 yaşındaki İlyas Orak’ın Facebook’un farklı güvenlik açıklarını bulduğu için ödüllendirilmesi olmuştu. Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu olan Orak’ın kendisine gönderilen ödülü tahsil edebileceği anlaşma bir banka olmamasından dolayı zorluk yaşamış olması da diğer dikkat çeken bir detay olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.