Hashtag’i yaratan adam Google’dan neden istifa etti?

Hashtag’i yaratan adam Google’dan neden istifa etti?

Tüm dev teknoloji şirketleri her zaman ekiplerini alanda en iyi olanlarla zenginleştirmek için çaba sarf ediyor. Gerçek yetenekli elemanları bulmanın, bulunduğunda ise rakiplere kaptırmadan kendi ekibine dahil etmeye ikna edebilmek çok da kolay değil. Diğer yandan ikna edilse bile o elemanı eninde sonunda bir rakibe veya girişimcilik hevesine kaybetmek aksine çok daha kolay.

Google da bunu en iyi bilenlerden biri. Çünkü yaklaşık 3,5 yıldır Google’da görev yapan aynı zamanda OpenID ve Open Web’in yönetim kurullarında yer alan Chris Messina, Google’dan sadece 6 kişilik bir girişim için istifa etti.

Google’da pek çok önemli görev üstlenen Messina, aynı zamanda hashtag’i yaratan adam olarak tanınıyor.

Günümüzde sosyal medya için giderek daha da önemli hale gelen hashtag yapısı Messina’nın 2007 yılında attığı bir tweet ile resmen şekillendiği kabul ediliyor. Fakat bu tek başarısı değil. Google’da çalıştığı 1300 gün boyunca önce Google Buzz ekibi içerisinde yer aldı. Ardından ise ağırlıklı olarak Google+ üzerine çalışmalarını sürdürdü.

Örneğin Google+’ın yeni profil sayfaları ve +1 düğmesi gibi tasarımlar Messina’ya ait. Messina ayrıca Google Developers sitesinin hayata geçmesini de sağlayanlardan biri olarak tanınıyor.

Messina’nın kişisel blog’unda resmen duyurduğu habere göre artık sanatçı ve koleksiyoncular için hazırlanan NeonMob adlı küçük bir girişimde yer alacak. NeonMob’un sitesinde yakın zamana kadar danışman olarak görünen Messina, artık firmanın topluluk yönetimi ve büyümesinden sorumlu olacak.

Bakalım 1300 günlük Google deneyimine sahip hashtag’in yaratıcısı Chris Messina’nın katkısı NeonMob’a nasıl bir katkısı olacak…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.