Hootsuite dünyaya açılmak için 165 milyon dolar yatırım aldı

Hootsuite dünyaya açılmak için 165 milyon dolar yatırım aldı

Bundan 16 ay önce altığı 20 milyon dolarlık yatırım ile gücüne güç katan Hootsuite, bu yatırımın hemen ardından yeni tur yatırım görüşmelerine başlamıştı. 2008 yılında Kanada’da kurulan Hootsuite’in bir sonraki turunda 500 milyon dolar değerleme üzerinden 50 milyon dolarlık bir yatırım üzerine konuşuluyordu.

Fakat üzerinden bir yıl geçmesine rağmen gerçekleşmeyen bu yatırım turu ile ilgili çalışmaların boşa gittiği düşünülürken, Hootsuite’ten yeni tur yatırımın haberi geldi. Insight Venture Partners’ın başı çektiği turda Hootsuite 50 milyon değil, 165 milyon dolar yatırım almayı başardı. Böylece 2009’da aldığı 2 milyon dolara yakın yatırımla beraber Hootsuite’in aldığı toplam yatırım miktarı da 187 milyon dolara ulaşmış oldu.

Peki Hootsuite bu parayla ne yapmayı hedefliyor? Görünüşe göre hedefi dünyayı ele geçirmek…

Yatırım büyük oranda uluslararası büyüme planları için kullanılacak. İlk hedef ise Latin Amerika ve Avrupa. Kısa bir zaman önce Rusça ve Tayca dillerini desteklemeye başlayan Hootsuite’in ilk hedefi olan bölgelerdeki dil desteğini genişletmenin yanı sıra bu pazarlarda daha fazla kullanıcıya ulaşmak için pazarlama çalışmaları yapması bekleniyor.

Hootsuite bu sırada 300’e ulaşmış olan çalışan sayısını artırma niyetinde. Bu sırada yatırımın diğer bir faydası da büyümek için satın almalara devam etmek. Hatırlayacağınız gibi Hootsuite geçtiğimiz yıl Seesmic’i satın almıştı.

Son bir yıl içerisinde yüzde 300 büyüme gösteren Hootsuite şu anda 156 farklı ülkede 7 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip. Hootsuite ayrıca freemium iş modelinin de önemli temsilcilerinden biri. Şu anda kullanıcılarının yüzde 96,5’inin servisi ücretsiz kullanıyor ve 7 milyon kullanıcının sadece yüzde 3,5’i yani 250 binlik bir kısmı ücretli. Hootsuite’in PRO paketinin aylık 9 dolardan başladığını, Enterprise paketinin ise aylık yaklaşık 1.500 dolar civarında olduğunu belirtelim.

Kurumsal sosyal medya yönetimi konusunda öncelikli tercihlerden biri haline gelmiş olan Hootsuite’in bu ciddi miktardaki yatırım ile büyümesini sürdürmesi ve daha fazla ücretsiz kullanıcıyı, ücretliye dönüştürebilmeyi planlıyor.

Peki sizce sosyal medya yönetimi için en iyi araç hangisi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.