Birinci yılında sayılarla BKM Express [İnfografik]

Birinci yılında sayılarla BKM Express [İnfografik]

Geçtiğimiz haftalarda BKM Express'in mobil uygulamasını kullanıma sunan BKM, bugün de ulusal dijital cüzdan olarak lanse edilen BKM Express'in 1 yılını özetleyen bir infografik paylaştı.

Bankalararası Kart Merkezi tarafından yaklaşık olarak 1 yıl önce tanıtılan BKM Express, en kısa tanımıyla bir dijital cüzdan. Yani BKM Express ile kredi ve banka kartlarınızı sisteme tanımlayarak üye işyerlerinde alışveriş yaparken kart bilgilerinizi vermeden, yalnızca BKM Express hesabınızla ödeme yapabiliyorsunuz.

BKM Express'in henüz 2 hafta önce tanıtılan iPhone uygulamasıyla birlikte üye işyerlerinin mobil uygulamalarından alışveriş yaparken ödemeyi BKM Express üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün hale geliyor. Şu an için mobil uygulaması bu sisteme destek veren 3 adet işyeri var: Hızlı Al, 1V1Y ve Morhipo. Ayrıca uygulama üzerinde -şimdilik- Akbank, Finansbank ve TEB ile nakit para gönderimi de yapabiliyorsunuz. BKM Express üyelerinin para gönderdiği kişiler; para gönderiminden saniyeler sonra ATM'den gönderilen miktarı çekebiliyorlar.

BKM Express Türkiye'de bulunan kartların yüzde 95'iyle çalışabilir durumda

bkm-expressŞu an 150 civarında üye işyerine sahip olan BKM Express'in üye işyerlerinin e-ticaret hacmindeki payı ise tam yüzde 30. Ayrıca BKM Express; bankalar tarafında da 12 adet üye bankaya sahip. Bu da söz konusu 12 bankanın (Akbank, Garanti, TEB, Türkiye İş Bankası…) tüm kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapılabilmesi anlamına geliyor. Bu arada bu 12 bankanın Türkiye'deki toplam kart sayısının yüzde 95'ini kapsadığını da -toplam 150 milyon kart- belirtelim.

BKM Express'in üye sayısı ise şu an 150 bin. 2 hafta önce BKM Express'in mobil uygulamasının basın toplantısında konuşan BKM CEO'su Soner Canko, bu sayının yıl sonunda 300 bin olmasını hedeflediklerini söylemişti.

Yine aynı toplantıda Canko; 1 sene içinde BKM Express üzerinden 15 Milyon TL'lik bir hacim geçtiğini açıklamıştı. İnfografikte yer alan rakama göre ise Aralık 2012 ile Mayıs 2013 arasında işlem hacminde yüzde 56'lık bir artış gerçekleşmiş.

Hemen aşağıda sizlerle paylaştığımız infografikte daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca BKM Express'in anlaşmalı olduğu işyerlerinin listesi ise şurada.

BKM_Infografik_01.08.2013

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.