Flipboard, kullanıcıların yarattığı kişisel dergilerin web üzerinde okunmasına izin veriyor

Flipboard, kullanıcıların yarattığı kişisel dergilerin web üzerinde okunmasına izin veriyor

Yaklaşık olarak 3 ay önce kullanıcılarına kişisel dergilerini yaratma imkanı tanıyan meşhur sosyal dergi uygulaması Flipboard, bu yeniliğin ardından kısa süre içinde 6 milyon yeni kullanıcı kazanmıştı.

Şirket bugün ise Flipboard dergilerine web üzerinden de ulaşılabileceğinin duyurusunu yaptı. Flipboard yaptığı açıklamada, Flipboard 2.0 adını verdiği yeni versiyonuyla birlikte 2 milyonun üzerinde kişisel dergi yaratıldığını açıkladı. Flipboard'un bugün duyurduğu yenilik ise temel olarak bugüne kadar mobil cihazlarda okunabilen kişisel dergilerin; web üzerinde de okunabilmesini sağlıyor.

Flipboard kullanım kolaylığı ve başarılı arayüzüyle dikkat çeken mobil uygulamalarının ardından web'e geçişinde de çok sayıda kısayol kullanmış. Örneğin derginizi okurken sağ ve sol yön tuşları ile space bar ve shift tuşlarını kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde klavyedeki rakamlara tıklayarak derginin sayfaları arasında gezinmeniz de mümkün. Flipboard'un Internet Explorer'ın 9'un altındaki versiyonlarını desteklemediğini belirtelim.

İnsanların Flipboard üzerinde üretilen kişisel dergileri web'de de okumasına izin veren şirket, ayrıca Community/Topluluk adını verdiği bir sayfada da öne çıkan dergileri listeliyor. Diğer yandan dergi sahibi olan tüm kullanıcılar flipboard.com/profile/ adresi altında bir profil sayfasına sahip oluyor. Kişinin tüm dergilerine ulaşmanızı sağlayan bu profil sayfasına şuradan göz atabilirsiniz.

Flipboard'un yukarıda detaylarını paylaştığımız hamlesini; bugüne kadar yalnızca mobil cihazlarda yer almayı tercih eden şirketin web'e ilk ve en büyük açılımı olarak yorumlayabiliriz. Flipboard'un henüz başka herhangi bir fonksiyonu web üzerinde ulaşılabilir değil. Bu hamle aynı zamanda Flipboard'u mobile only/sadece mobil bir şirket olmanın da dışına taşımış oldu. Ancak şirket ilk adımında mobil cihazlarda kullanım alışkanlığını yakalamayı başarmış.

Flipboard'un ve kendisi gibi web'e açık olmayan rakiplerinin hamlelerini takip edip sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.