Samsung da kendi geliştirici konferansını düzenleyecek

Samsung da kendi geliştirici konferansını düzenleyecek

Tüketici elektroniğinde kendine özel bir yer edinmiş olan Samsung bu alandaki rakipleri ile dünya çapında rekabetini sürdürüyor. Fakat Samsung’un bu alandaki tek hedef kitlesi son tüketiciler değil, onlar için uygulama geliştirenler de Samsung’un önem verdiği bir kitle. Fakat bu güne kadar geliştiriciler ile iletişimi oldukça kısıtlıydı fakat bu durum değişmek üzere…

Özellikle mobil cihazlar pazarının her cephesinde yer alan Samsung bu alandaki önemli rakiplerinden önemli bir eksikliği var; kendi geliştirici konferansı. Başta Apple olmak üzere, Google, Microsoft ve hatta Nokia’nın da kendi büyük etkinlikleri varken artık Samsung da bu konuda geri kalmak istemediğine karar verdi ve kendi büyük etkinliği olan Samsung Developers Conference’ı resmen duyurdu.

Güney Koreli firma küresel pazarın bir oyuncusu olduğuna da vurgu yapacak şekilde bu etkinliği kendi anavatanı yerine ABD’de düzenlemeye karar vermiş. 27-29 Ekim 2013 tarihleri arasında San Francisco’da gerçekleşecek olan etkinliğin içeriği hakkında henüz pek bir bilgi bulunmuyor.

Samsung

Samsung’un etkinlik için hazırladığı sitede henüz sadece kısa bir açıklama ve bir e-posta kayıt alanı yer alıyor. Akıllı telefonlardan tabletlere, akıllı TV’lerden bilgisayarlara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunan Samsung’un bu etkinlikte hemen hemen tüm tüketici elektroniği ürünlerini kapsayacak bir konsept oluşturması bekleniyor.

Google bu işe ne diyecek?

Mobil cihazların biraz daha öne çıkması muhtemel fakat Samsung büyük ihtimalle diğer alanları da boş bırakmayacaktır. Bu nedenle “çapraz platform” bir etkinlik olması beklenen  Samsung Developers Conference’da firmanın son yıllarda büyük yatırım yaptığı Android’in de ön planda olması sürpriz olmaz. Fakat tabi bu durum Google tarafından nasıl karşılanacak o kısmını kestirmek biraz zor.

Çünkü her ne kadar Google, Android ekosistemini iş ortakları ile birlikte büyütmekten yana olsa da, bir firmanın Android’i bu oranda sahiplenmesinden pek de memnun olacağını söylemek zor.

Samsung daha önce Bada işletim sistemi için daha ufak etkinlikler düzenlemişti ama ilk defa bu çapta ve iddialı bir isimle öne çıkıyor. Buna rağmen Samsung’un seçtiği otelin kapasitesi, bu etkinliğin Apple ve Google’ın geliştirici etkinliklerine göre çok daha az katılımcıya ev sahipliği yapabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.