Nielsen, Webrazzi PRO veri ortağı oldu

Yaklaşık 3 ay önce yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO için içerisinde 500'ün üzerinde grafik ve 50'ye yakın not bulunduran bir bilgi merkezi diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi Webrazzi PRO içinde bulunan verilerin bir kısmı platformun veri ortaklarından sağlanıyor. Söz konusu veri ortaklarına son eklenen isimlerden biri de Nielsen oldu. Dünyaca ünlü medya izleme ölçümü şirketi olan Nielsen; yaklaşık olarak 1 aydır Webrazzi PRO'da veri ortağı olarak yer alıyor.

1923'te kurulan şirketin merkezi New York City/ABD'de bulunuyor. Wikipedia'ya göre 100'ün üzerinde ülkede aktif olan Nielsen'in 2012 yılı itibarıyla çalışan sayısı 35 bin, geliri ise 5.612 milyar dolar.

Televizyon, radyo, gazete, dergi ve internet gibi mecralarda gerçekleşen reklam harcamalarını derinlemesine ele alan Nielsen; sektörlere dair trend ve satın alma alışkanlıklarını da takip edip müşterilerine satın alma ile reklam alışkanları arasındaki ilişkiyi aktarıyor. The Nielsen Company olarak Türkiye'de de faaliyet gösteren şirketle ilgili daha detaylı bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Nielsin'in Türkiye pazarı için gerçekleştirdiği araştırmalara ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Reklam Ölçümü Raporu Webrazzi PRO'da

Nielsen'in Reklam Ölçümü isimli her ay güncellenen raporunu Webrazzi PRO'da bulmanız mümkün. Raporda; televizyon, radyo, gazete, dergi, sinema ve outdoor/açıkhava için Türkiye'de gerçekleşen reklam kampanya ve harcamalarına göz atabiliyorsunuz. Örneğin Türkiye'de televizyonlarda en çok hangi reklamverenler reklam vermiş, bu reklamları en çok hangi kanallar yayınlamış ve reklamlar için hangi medya&kreatif ajanslar çalışmış gibi soruların yanıtını Nielsen'in Reklam Ölçümü Raporu'nda bulabilirsiniz.

Hemen aşağıda sizinle Webrazzi PRO'da yer alan, konuyla ilgili bir grafiği paylaşıyoruz.

turkiye_televizyon_reklam_yatirimlari_sure_saniye_bazinda_reklamveren_siralamasi_507_b

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.