eBay’in CEO’su: Airbnb’yi satın almak isterdik ama paramız yetmez

eBay’in CEO’su: Airbnb’yi satın almak isterdik ama paramız yetmez

Teknoloji alanında dünyanın önemli isimlerinin bir araya geldiği ve kendi alanlarına giren farklı konularda ilgi çekici görüşlerini paylaştıkları Fortune Brainstorm Tech Konferansı bu yıl 22-24 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. İlki 2001 yılında düzenlenen etkinliğin 2013’teki ilk gününde en ilgi çeken oturumlardan birinden eBay’in CEO’su John Donahoe ve Airbnb’nin CEO’su Brian Chesky bir araya geldi.

Bundan bir süre önce Marc Andreessen tarafından tanıştırılan iki CEO o zamandan beri sık sık bir araya gelerek birbirlerine farklı konularda fikir verip, görüşlerini paylaşıyorlar. Dün de gayet samimi bir ortamda geçen oturum esnasında Donahoe’ye eBay’in Airbnb’yi satın almayı düşünüp düşünmediği soruldu.

Donahoe’nin cevabı ise ilginçti: “Çok isterdik ama buna paramız yetmez”…

Donahoe’nin yanıtıyla ilgili yorum yapmadan önce şunu belirtelim; son değerlemesine göre Airbnb’nin değeri 2,5 milyar dolar civarında. Çok da düşük bir rakam olmadığı bir gerçek.

Fakat eBay, yükselişte olan bir internet şirketine 2,5 milyar dolar verebilecek birkaç şirketten biri. Son bilançosuna göre toplam değeri 67 milyar dolar olan eBay’in 12 milyar dolara yakın nakit ve nakde çevrilebilir değere sahip olduğu biliniyor. Yani aslında eBay eğer gerçekten Airbnb’yi satın almak isterse önünde maddi bir engel yok.

Bu nedenle akıllara 2 seçenek geliyor. Bunlardan ilki Airbnb’nin CEO’su ile kişisel ilişkileri de olan Donahoe, Airbnb’nin var olan hali ile daha başarılı olacağını düşünüyor ve büyük bir firma tarafından satın alınmasının ek bir fayda sağlayacağına inanıyor. İkinci seçenek ise Airbnb’nin şu andaki fiyatı eBay’in bir seferde harcamak istediğinin üzerinde kalıyor olması.

Bununla beraber Donahoe, geçtiğimiz 3 yıllık süre içerisinde 20’ye yakın satın alma yapan eBay’in daha küçük miktarlarda yeni satın almalar yapmaya devam edeceğini de söyledi.

Bu oturumun tam metnini İngilizce olarak şuradan okuyabilirsiniz.

Peki sizce eBay, Airbnb’yi satın almalı mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.