Woisio'da canlı yayın dönemi başladı

İnternette medya tüketimine yeni bir boyut kazandıran Woisio.com, gerçek zamanlı iletişimden kendine düşen payı alarak canlı video yayıncılığına başlıyor.

Temel medya içerik türlerini (video, ses, yazı) bir zaman akışı içinde sunarak küresel pazarda yeni bir medya portalı olmak isteyen Woisio, iPhone uygulamasıyla da işin mobil bacağını oluşturmaya başlamıştı. Şimdi ise kurucusu Müjdat Ayoğuz'un ifadesiyle işin 'olmazsa olmazı'nı sisteme dahil ediyor.

Woisio bildiğiniz gibi yayıncıların zaman aralıklarını açık arttırma ile sahiplendiği bir portal ve şu anda hesap sayfası altındaki açık artırmada alınan zamanlarla canlı yayın yapılabiliyor. woisio canli yayin

Dün denk geldiğim bir canlı yayının gayet iyi çalıştığını ve gelen kullanıcı yorumlarıyla etkileşimli bir deneyim sunulduğunu gördüm. Bu da internetin giderek alıştığımız gerçek zamanlı akışına pekala ayak uydurmak anlamına geliyor.

Müjdat Ayoğuz'dan aldığımız bilgiye göre şu anda farklı eğitim ve medya kuruluşlarının Woisio'yu nasıl kullanabileceği görüşülüyor. Diğer yandan canlı radyo yayınları yapılıyor ve beklenmedik yayıncılar da kendine bu ortamda yer bulabiliyor. Tunceli'den 9-10 yaşlarındaki iki çocuğun 2 canlı yayın yapması da bunun bir delili. Tamamen amatör yayıncılar ekrana/mikrofona çıksa da Ayoğuz'un altını çizdiği nokta erişimin demokratikleşmesi.

Woisio her ne kadar ABD'de kurulup dünyaya yayılmaya başlasa da Türkiye pazarını da önemsiyor ve öğrendiğimiz kadarıyla izleyici sayısı da artıyor. Bundan sonra Latin Amerika ve Batı Avrupa'ya yayılmak isteyen Woiso, taban yayıncı kitlesini oluşturabilirse hızlı bir büyüme yakalayabilir ki yayıncı bulmak açısından 3-5 yıl öncesinden daha fazla şansa sahip. Tabii bu konuda çok güçlü oyuncuların olduğu da bir gerçek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.