FilmHafizasi.com: Sinema gönüllülerinden özgün içerikli sinema sitesi

FilmHafizasi.com: Sinema gönüllülerinden özgün içerikli sinema sitesi

İnternet 'yüzde 1 kuralı' ile oldukça küçük bir kitlenin içerik ürettiği bir iletişim aracı ve bu oran muhtemelen Türkiye'de daha da alt seviyede. Hal böyle olunca sinema gibi bir dikeyde kendine özgü içerikler üreten ve paylaşan FilmHafizasi.com'dan size bahsetmek istedik.

Fil'm Hafızası, Temmuz 2011'de yayına başlayan web sitesinde 2200'den fazla film tanıtımını sinemaseverlere sunuyor. Türkiye'de sinema algısını geliştirme ve iyileştirme hedefindeki ekip alternatif bir sinema içeriğini takipçilerine sunuyor. Diğer yandan sinemaseverleri bilgisayar başından kaldırarak, sosyalleşebilecekleri çeşitli etkinlikler düzenliyor. Genç ve sinema tutkunu gönüllüler

Bağımsız sinemayı destekleyen ve sinema sanatının diğer sanat dallarıyla ilişkilerini geliştirmeye gayret gösteren ekibin yaş ortalaması 25 ve yüzde 90'ı İstanbul'da yaşıyor. Gönüllü ekibin yüzde 62'si üniversite, film atölyesi veya bir kursta sinemayla ilgili eğitim almış ve Türkiye sineması dışında Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu gibi bölgelerin sinemalarını takip ediyor.

Öncü Gülmez tarafından kurulan ama şu anda gönüllülere malolmuş bir konumda olan bu mütevazı girişimin basmatik.com/filmhafizasi üzerinde bir de küçük e-ticaret mağazası bulunuyor.

10 bine yakın üye

Şimdiye kadar 10.000'e yakın üyeye ulaşan ve sosyal medya kanallarını (Facebook, Twitter) aktif olaran kullanan Fil'm Hafızası, birçok marka, kurum ve oluşumla farklı işbirliklerinde bulunmuş. Hırvatistan'ın Tabor Film Festivali'yle içerik ortaklığı yapmak, Bant Magazine'e her ay içerik sağlamak ve İf başta olmak üzere tüm ülke çapında film festivallerine medya destekçisi olmak bunlardan bazıları.

Aşağıdaki infografikte Fil'm Hafızası hakkında biraz daha fazla bilgi bulabilir, sinema kosununda ilgili ve bilgiliyseniz FilmHafizasi.com'u sık kullanılan siteleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler. :)

Film Hafizasi infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.