Berlin'li girişim hızlandırıcı Axel Springer Plug&Play, internet girişimlerinin başvurularını bekliyor

Berlin'li girişim hızlandırıcı Axel Springer Plug&Play, internet girişimlerinin başvurularını bekliyor

Bugün sizlere Berlin/Almanya merkezli bir girişim hızlandırıcı (startup accelerator) programı tanıtacağız: Axel Springer Plug&Play.

Geçtiğimiz aylarda birinci dönemi kapsamında 8 internet girişimini kabul eden Axel Springer Plug&Play, 5 Temmuz'da bu 8 girişim için demo günü düzenleyecek. Programın ikinci dönemi için ise başvurular devam ediyor.

Unutmadan, eğer belirli bir süre (program 3 ay sürüyor) Berlin'de yaşabilecekseniz programa Türkiye'den de başvurabiliyorsunuz. Yani Axel Springer Plug&Play yalnızca Almanya'da yaşayan Türkiye'li girişimcileri ilgilendirmiyor. Bu arada ikinci dönem bu yılın Ekim ayında başlıyor olacak, son başvuru tarihi ise 15 Ağustos

Gelelim programın detaylarına. Avrupa'nın en büyük multimedya şirketlerinden biri olan Axel Springer ile Plug and Play Tech Center adındaki Silikon Vadisi merkezli internet girişimi topluluğunun gittiği ortaklıkla hayata geçirdiği programın merkez ofisi Markgrafenstraße/Berlin/Almanya'da bulunuyor.

Erken aşama internet girişimlerini odak noktasına koyan Axel Springer Plug&Play, girişimlerden yüzde 5 hisse talep ediyor. Geniş bir mentör ekibi, ofis alanı ve 25.000 Euro'luk tohum yatırımları da girişimlere sunduğu temel katkılar.

Plug and Play Tech Center'ın da desteğiyle Avrupa ile Silikon Vadisi arasında bir nevi köprü kurduğunu söyleyen girişim hızlandırıcı program, geniş "network" ve mentör desteği sağlayabildiğinin de özellikle altını çiziyor.

axel-plug-play-basvuru

Axel Springer Plug&Play'in birinci dönemine kabul olan girişimlere bakacak olursak; Papayer isimli henüz kredi kartı olmayan gençleri hedefleyen ödeme sistemi uygulaması ve organizasyonları haftalık periodlarla haber veren ayrıca son dakikada bilet satın alınmasına olanak tanıyan TickTickTickets ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. 8 girişimin tamamını ise şu adreste inceleyebilirsiniz.

Son olarak Berlin merkezli programın 15 Ağustos'a kadar ikinci dönemi için başvuruları kabul ettiğini hatırlatalım. Siz de Berlin'de yaşıyor veya 3 ay için yaşayabilecek durumdaysanız bu adresten başvurunuzu yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.