App Store günde Google Play'in yaklaşık 5 katı kazandırıyor [İnfografik]

App Store günde Google Play'in yaklaşık 5 katı kazandırıyor [İnfografik]

Apple'ın mobil ekosistemde bu denli güçlü olmasının en önemli sebeplerinden biri de kuşkusuz App Store ile yakaladığı başarı. Tahmin edebileceğiniz gibi App Store'un ardından Google'ın Google Play'i de ikinci büyük oyuncu durumunda.

Bugün sizinle paylaşacağımız infografik de bu iki platformu çok sayıda farklı açıdan birbiri ile kıyaslanıyor. İnfografiğin yayıncısı ise mobil uygulamalar için teknik altyapı sunan Kinvey.

İnfografiğe yakından baktığımız en dikkat çekici rakamlardan birisi App Store'un Google Play'le kıyaslandığında çok daha fazla gelir elde etmesi. Tabii bu gelir elde etme durumu hem mobil uygulama sahipleri hem de Google ile Apple için geçerli. Gelir kaleminden önce iki platformun pazar paylarına baktığımızda; Google Play'in yüzde 74.4, App Store'un ise yüzde 18.2 pazar payına (uygulama ve uygulamaların indirilme sayıları ile alakalı) sahip olduğunu görüyoruz.

Gelelim platformların gelirlerine. Geçtiğimiz günlerde beşinci yaşını kutlayan Apple'ın mobil uygulama mağazası App Store bir günde tam 5.1 milyon dolar gelir elde ediyor, aynı rakam Google Play için ise 1.1 milyon dolar.

Uygulama kategorilerinde ise Google Play'de oyun ve eğlence konulu uygulamalar yüzde 14'lük bir ağırlığa sahipken App Store'da aynı rakam neredeyse iki kat yukarıda: yüzde 26. Bu iki platformda 2012 yılında gelirini en çok arttıran ülkelere bakacak olursak Japonya, Çin ve Rusya dikkat çekiyor.

Google Play aramada daha esnek

İnfografikte değinilen bir diğer nokta da iki platformun arama fonksiyonlarıyla alakalı. Google Play'de örneğin "hotels" yerine yazım hatası yapıp "hotwls" yazdığınızda da arama sorgusunda çok sayıda yanıt dönüyor. Diğer yandan App Store arama fonksiyonu yazım hataları konusunda daha katı ve genel olarak daha az sonuç getiriyor.

App Store ile Google Play arasında uygulamaların fiyatlandırılması konusunda da bazı farklar var. Örneğin ilk 100 ücretli uygulamaya baktığımızda Google Play'de 29 farklı fiyata rastlıyorken, Appw Store'da yalnızca 7 farklı fiyat bulunuyor.

Hemen aşağıda sizlerle paylaştığımız infografikte yukarıda değindiğimiz konular haricinde uygulamaların büyüme stratejisi ve kullanıcıların çeşitli yorumlarına da ulaşabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan sizleri infografikle baş başa bırakıyoruz.

kinvey_apps_and_oranges_infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.