Ankaralı MoraLabs, ilk oyunu Tavla Beni ile Odnoklassniki üzerinden yurtdışına açılıyor

Çapraz platformlarda mobil uygulamalar geliştirme hedefiyle 2013 yılı başında kurulan MoraLabs, Ankara Bilkent Cybark'tan dünya pazarına çıkacak oyunlar geliştiriyor.
Ankaralı MoraLabs, ilk oyunu Tavla Beni ile Odnoklassniki üzerinden yurtdışına açılıyor

tavla beni tavla oyunu iphone ipad android facebookÇapraz platformlarda mobil uygulamalar geliştirme hedefiyle 2013 yılı başında kurulan MoraLabs, Ankara Bilkent Cybark'tan dünya pazarına çıkacak oyunlar geliştiriyor. Bunun ilk örneği de Tavla Beni adlı sosyal tavla oyunu.

MoraLabs, Pixofun'ın kurucu ortaklarından Kamer Kemerkaya ile eski Pixofun çalışanı Kemal Şen tarafından kurulmuş bir şirket. Bu iki deneyimli kişinin etrafında toplanan küçük ekibin geliştirdiği ilk oyun olan Tavla Beni de Rusya pazarına adım atmayı başarmış bile.

Klasik tavla ve Rus tavlası seçenekleri sunan oyunu arkadaşlarınızla veya internetten rastgele rakiplerle oynamanız mümkün.

tavla oyunu  tavla beni android tavla oyunu

Oyunu çok fazla anlatmaya gerek yok ama iOS, Android ve Facebook üzerinde oynanabildiğini paylaşalım. Daha da önemlisi MoraLabs'ın Rus bir yayıncı ile yaptığı anlaşma Tavla Beni'yi Rusya'nın en büyük sosyal ağlarından Odnoklassniki'ye taşımış.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi Rus oyuncuların ilgisine açık olan Tavla Beni; Türkçe, İngilizce ve Kiril alfabesiyle Rusça dillerini kullanıyor. Bu şekilde yurtdışı pazar deneyimini de edinmeye başlamış. Şu anda 30 binin üzerinde kayıtlı oyuncusu var ama üye olmadan tavla oynamak da mümkün.

Bir oyun ve bir inteaktif çocuk kitabı yolda

MoraLabs'ın oyun içi ürünlerle gelir modeli kurduğu Tavla Beni dışında iki projesi daha var. Bunlar Run Monster Run adıyla küresel pazara hitap edecek bir oyun ve bir Keloğlan masalını temel alan interaktif bir çocuk kitabı projesi. Özel seslendirme çalışmaları yürüten MoraLabs, yakında interaktif çocuk kitabı projesini de bitirmeyi hedefliyor.

Morelabs'ın Avrupalı yayıncılarla anlaşılması durumunda tecrübesini daha geniş kitlelere yayabileceğini düşünüyorum. Ekibin biraz daha büyümesi ise yeni ve ilginç oyunların geliştirilmesini beraberinde getirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.