Yeni Apple TV, reklamları geçme özelliği ile gelebilir

Yeni Apple TV, reklamları geçme özelliği ile gelebilir

Apple TV var olan hali ile pek çok kullanıcı tarafından beğeniliyor olsa da, birkaç özelliği dışında aslında çok da benzersiz bir ürün değil. iOS cihazlardaki içeriği TV’ye yansıtmayı sağlayan AirPlay özelliği, Apple TV’nin fark yaratan birkaç özelliğinden biri. Geri kalan özelliklerinin pek çoğu örneğin WesternDigital’in WDTV’sinde de bulunuyor.

Fakat iddialara göre Apple yeni nesil Apple TV ile kendisini benzerlerinden gerçek anlamda ayrıştırabilecek bazı özelliklere kavuşabilir. Hatta anladığımız anlamda TV izleme tecrübesinde önemli değişikliklere yol açması bile mümkün görünüyor.

Wall Street Journal muhabiri Jessica Lessin’in kişisel blogunda paylaştığı iddialara doğruysa Apple yeni nesil TV’si ile birlikte izlenmekte olan kanaldaki reklamları geçme özelliği sunmaya hazırlanıyor…

Aslında bu teknoloji ilk kez denenmiyor. Daha önce birkaç cihaz üreticisi benzer bir şekilde izleyicilerin tercih ederlerse reklamları geçmesine olanak tanıyan özelliği kullanıma sokmaya çalışmışlar fakat sert tepkilerle karşılaşmışlardı. Hatta Dish Network’ün geçtiğimiz yıl Mayıs ayında piyasaya sürdüğü Hopper DVR model cihazı aynı anda ABD’nin en büyük yayıncılarını arma geçirmiş, ABC, Fox, CBS ve NBC işi dava amaya kadar götürmüşlerdi.

Sadece ABD’de yıllık 66,35 milyar dolarlık bir pazar oluşturan TV reklamları ile boy ölçüşmek pek kolay görünmüyor. Fakat Apple’ın bir planı var…

Apple TV ve Premium üyelik

Jessica Lessin’in iddialarına göre Apple 1 yıldır yayıncılar ile sürdürdüğü görüşmelerin sonucunda, masanın diğer tarafındakilerin de ilgisini çekecek bir teklif sunmuş durumda. Apple TV’de sadece ücretli Premium kullanıcılarına reklam geçme özelliğini sunmayı planlayan Apple, bunun karşılığında yayıncıların izlenmeden geçilen reklamlardan doğan maddi zararlarını karşılamayı öneriyor.

Söylentilere göre görüşmeler oldukça ilerlemiş durumda ve her iki tarafta bunun hangi koşullarda mümkün olabileceğinin detaylarına odaklanmışlar.

Apple reklamları geçme teknolojisi konusunda tüm hazırlıklarını da tamamlamış durumda. Geçtiğimiz yıl konuyla ilgili patentine de kavuşan Apple için şu anda görünen tek engel yayıncı kuruluşların bunun kendileri için daha karlı olup olmayacağına ikna olmaları gibi görünüyor.

Peki sizce TV sektörü reklamları izlemeden geçmeyi sağlayacak olan bu teknolojiye gerçekten de yeşil ışık yakabilir mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.